12 Temmuz 2015 Pazar 00:15
806 Okunma
Fasulyeli baklavalara dikkat!
HABER MERKEZİ
Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezi şeker ve baklavaların sağlıksız koşullarda üretildiğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların özellikle 10 TL’nin altında ve açıkta satılan tatlıları almamalarını önerdi. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yapıcı, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şeker alımının arttığını belirterek, merdiven altında üretilen, hijyensiz ortamlarda satılan ürünleri almamalarını söyledi. Özellikle baklavalarda hileye sıkça rastladıklarını belirten Yapıcı, “Yeşil fıstık yerine soya fasulyesini yeşile boyayla boyayarak, baklavanın içerisine yeşil fıstık görünümü vermek için öğütüp koyuyorlar.

Ucuz baklavaya rağbet etmeyin
Şekeri şekerciden tatlıyı tatlıcıdan almak gerektiğini vurgulayan Yapıcı, “Bu mamullerle işportada ve merdiven altı üretim yapılan yerlerde karşılaştık. Şeker yerine glikoz kullanıyorlar bu da sağlığımızı bozuyor. Bu gibi yerlerden tahlil alma şansları da yok. Şikayet etsen gidiyorsun Tarım İl Müdürlüğü’ne tahlil almaya, adam yerinde yok zaten. Vatandaşlardan merdiven altında imalat yapılıp satılan yerlerden, işportadan tatlı ve şeker almamalarını rica ediyorum. Şekeri şekerciden tatlıyı tatlıcıdan almak gerekiyor” dedi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100