18 Eylül 2006 Pazartesi 00:00
132 Okunma
Fırıncılar Ramazan'a hazırlanıyor
Ramazan'a bir hafta gibi bir zaman kala özellikle fırıncılardaki hazırlıklar hızlanıyor. Konya'da fırıncılar Ramazan ayında, farklı şekil ve katıklarla zenginleştirilmiş 22 çeşit ekmek ve pide üretimi yapacak ~|~

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, her yıl özellikle ramazan ayında ekmeklerde çeşitliliğin arttığını, bu yıl da aynı dönemde yeni fikirlerle, ekmek ve pide de yeni tat ve şekiller uygulanabileceğini söyledi.

Şekil olarak, salyangoz, buton, çiçek, tırnaklı, katkılı olarak da haşhaşlı, tahinli, keten tohumlu, patatesli ve benzeri çeşitlerin üretiminin yapılacağını ifade eden Honça, ekmek ve pidelerde çeşit sayısının 22'ye ulaştığını belirtti.

Bu ürünlerin dışında ekmek ve pidede çeşitliliğin tamamen fırıncıların elinde olduğunu vurgulayan Honça, "Gelen istekler doğrultusunda değişik şekil ve tatta üretim yapabilirler. Bu ramazanda da fırıncılar farklı lezzetler yaratabilir ve böylece çeşitlilik daha çok artar" dedi.

Ramazan ayında pide satışlarının daha çok artış gösterdiğini kaydeden Honça, ''Özellikle tahinli ve haşhaşlı pideler tercih ediliyor. Pide fırınlarımız da müşterinin istediği gramajda üretim yapabiliyor. Örneğin geçen sene ilginç uygulamayla insan boyunda pide bile yapıldı" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100