Bu haber kez okundu.

Gıdadaki enflasyon otelleri de vurdu
Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği (YİYDER) Başkanı Aydın Özdemir, otellerin mutfakta kullandığı yiyecek içecek maliyetlerinin arttığını bildirerek, "geçen yıla göre fiyatlar yağda yüzde 67, kırmızı mercimekte yüzde 49, pilavlık bulgurda yüzde 37, yoğurtta yüzde 17, peynirde yüzde 22, şekerde yüzde 11 arttı" dedi. ~|~



YİYDER Başkanı Aydın Özdemir, otellerin yiyecek ve içecek maliyetlerinin geçen yıla oranla çok arttığına dikkat çekerek, "Geçen yıl 5 yıldızlı 1000 yataklı bir tesisin mutfak masrafı 1 milyon 600 bin Avro civarındayken, aynı tesisin bu yılki mutfak masrafı 2 milyon Avro civarına yükseldi" dedi.

Ülke imajı tehlikede
Özdemir, mutfak masrafının 5 yıldız üzerinde hizmet veren tesislerde 4 milyon Avroya kadar yükselebildiğini, otellerin hizmet kalitesinin artmasıyla maliyetlerinin de arttığını belirtterek, "İnsan sağlığına duyarsız işletmeler merdiven altı üretimlere ilgi gösteriyor. Bu tesislerde yaşanacak bir gıda zehirlenmesi yıllarca kazandıklarını götüreceği gibi, ülke imajına da darbe vuracaklardır."
Özdemir, mutfaklara giren ürünlerin büyük kısmında fiyatlar artarken bazı kalemlerde ise fiyatların düştüğünü, piliç, jambon, sucuk ve sosislerin fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 1 ile yüzde 8 arasında azaldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100