15 Ekim 2012 Pazartesi 12:38
1022 Okunma
Günde 1 yumurta
14 Ekim Dünya Yumurta Günü nedeniyle bir açıklama yapan Yazıcı, bozuk yumurtaların tüketilmesinin alerjik reaksiyonlar, sindirim sistemi bozuklukları, hatta mikrobiyolojik sorunlara neden olabildiğini kaydetti. Yumurtanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki tüm aşamaların Türk Gıda Kodeksi standartlarına uygun olması gerektiğine dikkat çeken Yazıcı \"Doğrudan insan tüketimine sunulan kabuklu yumurta olarak tanımlanan \'A sınıfı\' yumurtaların işletme ve kümes numarasının yumurta kabuğu üzerine damgalanması, bu yumurtaların ağırlık ve özellik sınıflarının etiketlerinde ürün adı ile aynı yüzde belirtilmesi gerekmektedir. Etikette ayrıca, son tüketim tarihinin de belirtilmiş olması gerekiyor. Yumurta 5-12 derecede muhafaza edilmelidir. Etiketsiz ve 12 dereceden yüksek sıcaklıklarda satılan yumurtaların bozulma riskiyle karşı karşıya kalacağı unutulmamalıdır\" dedi. İHA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100