Bu haber kez okundu.

İthal ette büyük tehlike
Aydın Veteriner Hekimler Odası başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu yaptığı basın açıklamasıyla, yükselen et fiyatlarında denge oluşturmak amacıyla devlet tarafından dondurulmuş karkas et ithalatı yapıldığını ileri sürerek, bunun birçok sakıncası olduğunu iddia etti. Et fiyatlarını dengelemek için yapılan bu tür ithalatın hem sağlık hem de dini açıdan çeşitli sıkıntılar oluşturabileceğini belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, “Bu sorunun tek çözümü yerli üreticiyi desteklemekten geçer” dedi. 
Son zamanlarda artan et fiyatlarını dengelemek amacıyla devlet tarafından Avrupa’dan karkas et ithalatına başlandığını ve ilk etapta 3 bin 500 ton civarında karkas et ithalatı yapıldığını ileri süren Uçmaklıoğlu, “Bu uygulamanın hem sağlık hem de Müslümanların inançları bakımından sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de karkas et ithalatına karşıyız. Öncelikle dondurulmuş etin bozulma riski daha fazla. Bunun yanında dondurulmuş et çözülüp tekrar dondurulması halinde besin değerini kaybeder ve bakteriyel hastalıklara neden olur. Türkiye’de yaşayanların yüzde 99’u Müslüman ve bu etler ‘Helal Gıda’ ilkelerine aykırı. Bu etler dini açıdan murdardır. Avrupa’da et tüketiminin yüzde 80’i domuzdur. Türkiye’ye gelen etlerin bu mezbahalarda kesilmesi bile domuzda kullanılan alet ve edavatlar steril edilmeden kullanılıyorsa yine durum sakıncalıdır. Bir veteriner hekim olarak sağlık açısından, Müslüman bir veteriner olarak da dini açıdan karkas et ithalatına karşıyız” dedi. 
HABER MERKEZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100