Bu haber kez okundu.

Kırmızı et tüketirken dikkat!
Uzmanlar, uzun süren kabızlık ya da ishal sorununun herhangi bir kanser belirtisi olabileceğini belirterek bir hekime başvurulması gerektiğini kaydetti ~|~






İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan, dünyada her yıl binlerce insanın kanser teşhisi ile tedavi gördüğünü belirterek şüpheli bir tanıda derhal tıbbi müdahelenin gerektiğini ifade etti.

Kalın bağırsakta kanser oluşumu
Aykan, dışkıda teşhis edilen belirtilerin kanser başlangıcı olabileceğini hatırlatarak; kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda genetik faktörlerin dışında, risk faktörlerinin de bulunduğunu anlattı. Aykan, şunları söyledi: "Bunları şişmanlık, hareketsizlik, bol yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, kırmızı et ve pişirilme yöntemleri olarak sıralayabiliriz.
Kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda, kırmızı et ile etin özellikle "mangal keyfi" yaparken kömürleşecek kadar pişirilmesi önemli bir faktördür. Bu nedenle haftada bir kez et tüketin. Eğer mangal yapıyorsanız yanında mutlaka yoğurt veya ayran yiyin, salata ve domates tüketin." dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100