04 Temmuz 2014 Cuma 00:03
790 Okunma
Kırmızı ette fırsatçılık
HABER MERKEZİ
Ulusal Kırmızı Et Konseyi ve Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, kırmızı et fiyatlarının son bir yıldır sürekli artış gösterdiğini belirterek, “Bunun nedeni besiciler. Küçük besicinin elinde mal kalmadı ancak büyük besiciler, daha yüksek fiyata satmak için elindeki malı çıkarmıyor” dedi. Kırmızı et sanayicileri olarak sektörünün yüzde 80’ini temsil ettiklerini, geriye kalan yüzde 20’lik kesimin Et ve Süt Kurumu ile diğer küçük üreticilerden oluştuğunu anlatan Bılıkçı, besiciden aldıkları hayvanı işleyerek aracısız perakende satış noktalarına ulaştırdıklarını anlattı. Bılıkçı, “Hayvanı besiciden alır, işler ve perakende satış noktalarına ulaştırırız. Türkiye’de kırmızı et sektörünün yüzde 80’inde arada tüccar, komisyoncu, toptancı yok” diye konuştu. Kırmızı et fiyatlarının son bir yıldır sürekli artış gösterdiğini vurgulayan Bılıkçı, “Bugün ‘1 lira’, yarın ‘2 lira’ diyor. Biz de çaresiz alıyoruz. Bunun nedeni besiciler. Küçük besicinin elinde mal kalmadı ancak büyük besiciler, daha yüksek fiyata satmak için elindeki malı çıkarmıyor. Et fiyatlarında yükselmenin nedeni bu. Karkas fiyatlarının yükselmesini bekliyorlar. Biz de bu artışı tüketiciye yansıtamıyoruz. Arada sanayici zarar görüyor. Sürekli et almak zorundayız. Et fiyatları yükseliyor diye almamazlık edemiyoruz. Mal arzında sıkıntı var, fiyatı sürekli 
artırıyorlar. Devamlı fiyat farkı vermemiz gerekiyor.” 
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121