
Kayar, üreticiler birliği, sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan bir konsey kurduklarını söyledi. Konseyin görevlerini, fiyat istikrarını sağlamak, devletle el ele projeler yaparak, kamuoyuna aktarmak, ucuz ve sağlıklı kırmızı et tüketimi ile AB müktesebatıyla uyumlu çalışmalar yapmak şeklinde özetleyen Kayar, kırmızı etin sağlıklı bir ürün, güvenilir bir gıda olduğu konusunda tüketicilerin bilgilendirilmesinin de konseyin görevleri arasında olduğunu belirtti. Konseyde üreticilerden tüketici derneklerine birçok kesimin temsil edildiğini anlatan Kayar, sektördeki tüm paydaşları kucaklayabilecek bir konsey oluşturduklarını ifade etti. Yürütecekleri çalışmalara ilişkin olarak Faruk Kayar, Türkiye'de etçi ırkların da desteklenerek karkas et ağırlığının 215 kilogramdan 350 kilograma çıkarılmasını hedeflediklerini, böylece piyasaya arz edilen et miktarının artacağını, adet miktarının düşeceğini söyledi. Kayar, "Yani 2 milyon hayvan ihtiyacı olduğu düşünülürse, Türkiye'de 215 kilogramdan 430 bin ton etin tüketildiği konuşuluyorsa, bu projeyle birlikte hayvan sayısı aynı kalmasına rağmen 700 bin ton et üretimine ulaşılabilecek" dedi.