26 Şubat 2002 Salı 00:00
1028 Okunma
Kurban etleri sucuk oldu
Kayserililer, Kurban Bayramı'nda kestikleri hayvanların etlerinden geleneksel Kayseri sucuğu yapmak için baharatçılara akın etti. Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezi olan Kayseri'de, kurban etlerinin bir bölümü, geleneksel ev sucuğu yapılarak değerlendiriliyor.

Sucuk nasıl yapılır?

Ali Ergun, ev sucuğunun imalathanelerde üretilen sucuklara oranla daha lezzetli olduğunu ve kimyevi madde içermediğini belirterek, 8?10 milyon liraya satın alınan baharat ve bağırsakla, 10 kilo etten sucuk yapımını şöyle tarif etti:

"Sucuk için seçilen ve kıyma haline getirilen 10 kilo et, 1 kilo toz biber, 150 gram kimyon, 150 gram karışık baharat, 200 gram tuz ile1 kilo ezilmiş sarımsak katılarak iyice karıştırıyor. Bu arada 20 merte uzunluğundaki kuru bağırsak suda bekletilerek yumuşaması sağlanıp temizleniyor. Kıyma çekme makinesinin ucuna takılan huniye yumuşatılmış bağırsak geçirildikten sonra hazırlanan karışım, bağırsağın içine dolduruluyor. Dolumdan sonra boğumlanıp halka şekli veril~|~en sucuklar, güneş görmeyen, serin ve rüzgarlı bir yerde kurumayabırakılıyor. Sucuk halkalarının üzeri iğneyle delinerek, içinin de kuruması sağlanıyor."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100