13 Eylül 2015 Pazar 00:09
541 Okunma
Kurbanlık seçmenin püf noktaları
Kurbanlıkların veteriner hekimlere kontrol ettirilmesinin önemine işaret eden İlgü, vatandaşlar, büyükbaş hayvanın veteriner sağlık raporu ve pasaportunun olmasına, küçükbaş hayvanlarda ise nakil belgesine dikkat etmeleri gerektiği söyledi. Bazı hastalıkların hayvanlardan insana bulaştığına dikkat çeken İlgü, kurban seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle anlattı:  Kurbanlıklar çok zayıf ve gebe olmamalı. Yüksek ateşi olan, kılları karışık ve mat olan hayvanlar tercih edilmemeli. Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olmamasına özen gösterilmeli. Bakışları ve görünüşü canlı, çevreye duyarsız olmayan hayvanlar tercih edilmeli. Salya, gözyaşı akıntısı ve pis kokulu ishali, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı, yara, ödem, cinsiyet organlarında ve memede pis kokulu akıntı olmamasına dikkat edilmeli. Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci ise vatandaşların, hayvanlarını uzman ve belgesi olan kişilere kestirmesi gerektiğini aktardı. Hayvanlara eziyet çektirilmemesi amacıyla da kurbanlıkların uzman kişiler tarafından kesilmesinde fayda olacağına inandığını anlatan Keçeci, kurbanların komisyon tarafından belirlenen yerlerde kesilmesine özen gösterilmesini istedi. Kurban kesimi yapan kişilerin de bıçaklarının keskin ve kaliteli olmasına özen göstermesi gerektiğine işaret eden Keçeci, hayvanlara işkence yaparak kesim yapan kişiler hakkında da yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100