05 Eylül 2012 Çarşamba 13:19
645 Okunma
Organik gıdada sağlık şüphesi

Amerikalı bilim adamları, organik yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha sağlıklı olmadığını sadece yüzde 30 daha az kimyasal madde içerdiğini iddia etti. Organik yiyeceklerin suni gübre, kimyasal madde ve diğer kimyasallar kullanılmadan yetiştirildiğine yönelik genel algıya karşılık bilim adamları, organik yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha sağlıklı olmadığını ileri sürdü. The American College of Physicians (ABD Dokorlar Birliği) tarafından hazırlanan \"Annals of Internal Medicine - İç Hastalıkları Yıllıkları\" dergisinde yayınlanan 237 araştırmanın yeniden incelendiği çalışmada, organik yiyeceklerin içinde geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere göre sadece yüzde 30 daha az kimyasal madde bulunduğu vitaminlerde bir farklılık olmadığı iddia edildi. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin yansıttığı araştırmada, sadece organik sütün yüksek oranda beyin gelişiminde ve kalp-damar sağlığı için önemli olduğu düşünülen Omega 3 yağ asidi bulunduğu belirtildi. Doktor Dena Bravata, organik ve geleneksel şekilde yetiştirilen yiyeceklerin arasında çok fark olmadığını ifade ederek organik ürünlerin lezzet, geleneksel tarımın çevre üzerinde olumsuz etkileri konusundaki kaygılar ve hayvanların sağlığı için tercih edilebileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100