22 Haziran 2015 Pazartesi 00:17
534 Okunma
Silifkeli üretici şimdi de Antep  fıstığına yöneliyor
Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde üreticiler, zarar etmemek için bu kez son dönemde fiyatı rekoltenin azalması nedeniyle artan Antep fıstığına yöneldi. Göksu Vadisi’ndeki üreticiler 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 350 ton Antep fıstığı hasadı bekliyor. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, ilçede değişen pazar istekleri ve ekonomik şartlar nedeniyle çiftçilerin Antep fıstığı üretimine yöneldiğini söyledi. Göksu Vadisi’ndeki Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı köylerinde yoğunlukla yetiştirilen ve çiftçilerin geçim kaynağı olan Antep fıstığının bölgede yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Can, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 350 ton ürün hasadının beklendiğini kaydetti. Bazı üreticilerin ürünlerini hasat ettikten sonra yaş sattığını, bazılarının da kurutmayı tercih ettiğini anlatan Can, geçen yıl yaşken ürünün kilogramının 12 liradan alıcı bulduğunu, bu yıl da bu fiyatların artmasını beklediklerini söyledi. Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçe ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getiren Can, “Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini artırmak için sürekli çalışıyoruz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyor” diye konuştu. AA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100