16 Aralık 2011 Cuma 00:00
1482 Okunma
Taze balık nasıl tanınır?
Kışın vazgeçilmezi olan balık tezgâhlarda yerini alırken balık satıcısı Bayram Tekin, balık tüketicilerine yönelik uyarılarda bulundu ~|~ Taze balığın gözlerinin parlak ve dışa bombeli olduğunu belirten Tekin, "Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker. Balıkların taze olduğunu anlamak için en kolay yöntem, solungaçlarının kırmızı olmasına dikkat edilmesi gerekir" dedi.
Taze balığın derisinin gergin ve parlak olduğunu aktaran Balık Satıcısı Bayram Tekin, "Taze balığa parmakla dokununca meydana gelen çukurluk anında düzelir. Halbuki bayatlamış balıklarda bu iz kalır. Balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir. Çünkü tezgâhtaki balıklara devamlı su serpildiği için parlak görünebilirler. Taze balığın solungaçları canlı ve kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk değişir. Taze balık hemen hemen kokusuzdur. Bayatlamaya başlayınca asit kokusu yaymaya başlarlar. Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca yapışıktır. Elimizi kafadan kuyruğa doğru sürtünce pulların gelmemesi gerekir" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100