14 Eylül 2013 Cumartesi 00:02
1276 Okunma
Trakya’da salçalar kaynamaya başladı
Yaz aylarında mevsiminde alınan Çanakkale domatesi ile hanımlar, kış ayları için yemeklerinde kullanmak ve kahvaltılık olarak da tüketmek için domates salçası yapmaya başladı. Ev salçasının yemeklerde kullanıldığında hazır satılan salçalardan daha çok lezzet kattığını söyleyen ev hanımları, “ Domatesi tam mevsiminde alarak ev salçası yapıyoruz. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da bol olarak tüketiyoruz” şeklinde konuştu. Kırklareli’nin Karakoç köyünde ev salçası yapan Saadet Kar ve Ayşe Kar da, kış aylarında yemeklerine ayrı bir lezzet katan ev salçası yaptıklarını söyledi. Ayşe Kar, “Kışa hazırlık olarak yıllardır ev salçası yapıyoruz. Pazardan satın aldığımız salçalık domates ve biberi ufak ufak kıyarak odun ateşinde kaynatıyoruz. Mevsiminde alınan domatesler çok lezzetli olduğundan salçamız da çok lezzetli oluyor. Sabah kahvaltılarında ekmeğin üzerine sürerek yediğimiz kahvaltılık salça da yapıyoruz. Kahvaltılık salçayı domates, yeşilbiber, kırmızıbiber ve patlıcanı küçük küçük kesip kaynatarak yapıyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100