Bu haber kez okundu.

Türkiye'de gıdaya güven kalmadı
Sakıncalı ve standartlara uymayan gıda markalarının açıkça teşhir edilmesi, firmaları ve vatandaşları gıda güvenliği konusunda endişelendirdi. Şirketler ve tüketiciler gıda analizi yapan laboratuvarlarda kuyruğa girdi... Gıda analizi için laboratuvarlara başvuru oranı üç misli arttı. Çikolatadan ekmeğe, yağdan süte, dondurulmuş gıdadan meyve sebzeye kadar hemen her gıda ürününün analizinde artış var. Ama en çok en çok et ürünlerinin işlenmiş ve işlenmemiş ürünleri ile GDO'lu ürünlerde analiz yaptırlıyor. Analiz başvuruları ise çoğunlukla şirketlerden geliyor. Tüketicinin ise, satın aldığı eti, kıymayı analiz ettirmesi mali açıdan kolay değil.

Vatandaş nasıl ayırt edecek?
Tüketici aldığı etin içerisinde at eti mi eşek eti mi var öğrenmek için analiz yaptırmak isterse 150 lira ödemesi gerekiyor. Laboratuvara para vermek istemeyenler için en pratik yöntem, gıda alırken analiz sertifikasına bakmak... Tüketici ürünün ya da etin alındığı yerden analiz sertifikasını isteyerek ürününü ayırt edebilir. Aralık ayında yayınlanan yeni gıda yönetmeliğiyle, tıpkı araç muayene istasyonları gibi, gıda denetiminden sorumlu laboratuvarlar devreye girecek.
HABER MERKEZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100