Bu haber kez okundu.

Yufka ekmek fırın ekmeğine karşı
Şanlıurfa\'da kadınlar, daha ucuza mal olan yufka ekmeği pişirerek aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
Evlerinin önünde düzenek oluşturarak günün ilk saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan kadınlar, getirdikleri hamuru büyük titizlikle oklavayla açarak, yaktıkları ateşte pişiriyor. Hamurun sadece un, tuz ve sudan yapıldığını belirten kadınlar, \"Sac üzerinde pişirilen yufka ekmekler kurutulup üst üste konularak muhafaza ediliyor ve yeneceği zaman yenilecek kadarı sulanıp beze sarılarak yumuşaması sağlanıyor. Özellikle bu ekmekle dolma yemesi çok güzel olur. Bölgede yapılan yufka ekmek çarşı ekmeğine karşıdır. Kalabalık nüfuslarda ekmek almak pahalıyla mal oluyor. Yufka ekmek en hesaplısıdır. Evin ihtiyacı için tek seferde 50-60 kilogram undan ekmek yapılır. Ancak bu şekilde aile bütçesine katkıda bulunuyoruz\" dediler. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.