27 Ağustos 2017 Pazar 16:28
62 Okunma
Bayramda ‘tatlı’ telaş

Kente özgü sade yağ, sert buğday unu ve Şanlıurfa'da yetişen fıstık kullanılarak yapılan baklava, bayramda misafirlere ikram edilen tatlıların başında geliyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran baklava ustaları, özellikle gece saatlerinde çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Sıcak havanın da etkisiyle yaz aylarında bekledikleri ilgiyi bulamayan baklavacılar, bayramda yapacakları satışlarla bu kaybı telafi etmenin hesaplarını yapıyor. Kilogramı 40-60 lira arasında değişen baklavaya yurt içinin yanı sıra yurt dışından da ilgi gösteriliyor. Yaklaşık 41 yıldır baklavacılık yapan Mehmet Üstüneller, yaptığı açıklamada, baklavanın ülkenin en önemli kültür değerlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye'nin önemli lezzetlerinden baklava kültürünü sürdürebilmek adına çalıştıklarını ifade eden Üstüneller, kaliteden taviz vermeden ve bir katkı maddesi kullanmadan baklava ürettiklerini aktardı. "Kendi ürettikleri baklavanın organik olduğunu" ve tüm malzemesinin başta sade yağ olmak üzere Şanlıurfa'ya özgü ürünlerden yapıldığını dile getiren Üstüneller, şöyle konuştu: "Şanlıurfa'ya has baklavamızı yurt içi ve yurt dışındaki tüm insanların tatması için çalışıyoruz. Türkiye genelinde ürünlerimize ilgi gösteren çok vatandaşımız var. Bayram dolayısıyla da işlerimizde yoğunluk yaşıyoruz. Özellikle yurt içi ve yurt dışından gelen talepler arttığı için fazla mesai yapıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100