logo
19 NİSAN 2024

'Bir gün bu kapıya gelecekler'

Gaziantep İl Kongresi'nde konuşan BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, "Sığınacak liman, çözüm adresi ve ümit kapısı başta Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş ve BTP saflarında yer alan sizlersiniz. Bir gün bu kapıya gelecekler, bunu göreceksiniz" dedi
04.04.2016 00:00:00
SELİM BAYTÜRKMEN / GAZİANTEP


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Gaziantep İl Başkanlığı Olağan Kongresi'ni geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Kongreye BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, BTP Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, BTP MYK Üyeleri İrfan Yusuf Yakut, İsmail Ersin Polat, Avukat Gülşen Polat ve çok sayıda davetli katıldı. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

BTP, Türk Milleti için yola çıkmış bir kadrodur

BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu kongrede yaptığı konuşmada, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve partilileri, Türk Milletini ayağa kaldırmak için yola çıkmış bir kadro olarak tanımlayarak, "Bu milleti ayıktırmak için, bu milleti tekrar izzete, celale ve kuvvete kavuşturmak için yola çıkmış bir insan ve O'nun etrafında bir kadro var. Bunun dışında da kimse kalmamıştır. Ama bu kadro öyle bir kadro ki, hangi durumda olursa olsun hangi zamanda olursa olsun her zaman başı dik ve alnı ak olmuştur. Bugün iktidardan olanlar bile insan içine çıkıp başı dik gezemiyorlar. Kendi aralarında bile oturup Hakkı konuşamıyorlar. Her biri diğerinin yapmış olduğu yanlışı biliyor. Ama Bağımsız Türkiye Partisi'nin ekibi, bu sahaya çıktığı günden beri her yerde Hakkı savundu. Her yerde doğruyu konuştu. Ve birilerinin kendince alaya alma özentilerini ters çevirip, bugün de "Ben İktidardayım" diyenlerin karşısına geçip ne kadar haklı olduğunu, başta Genel Başkanımız olmak üzere ispat etti. Onun için bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Bu kadrodur ancak bu milleti ayıktırabilecek. Çünkü izzeti, şerefi, namusu, vatan sevgisini ve imanı temsil eden kadro, Bağımsız Türkiye Partisi kadrosudur. Çünkü onun lideri her dönemde haklı olan ve Hakkı savunan Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Hepinizi bu kutlu yolda yürümeye ve hiçbir zaman geri adım atmamaya, gevşeklik göstermemeye ve her zaman yalçın kayalar gibi ayakta durmaya davet ediyorum" dedi.

Geleceği gören bir liderdir Prof. Dr. Haydar Baş!

Daha sonra kürsüye gelen BTP Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi ise yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi: "İstismar politikası devam ediyor. Mevcut iktidar dini çok iyi istismar ediyor. Bizler bu yörenin insanları olarak, söze değil icraata bakmamız lazım. Sayın İl Başkanımızın yaptığı sunumda, son yıllarda yüz kızartıcı, toplum tarafından kabul görmeyen bir fiilin binlerce kat arttığını görüyoruz. Çocuk istismarının gündelik adi olaylar arasına girdiğini görüyoruz. Zaten ülkemizde güvenlik adına hiçbir şey yok. Artık Türkiye'nin değişmez gündemi güvenlik, kaos, bunalım! Türkiye'nin neresine gidersek gidelim, Kars'a, İstanbul'a, Kilis'e gidelim. Herkesin birinci önceliği "Acaba bugün ne olacak?" Peki, Türkiye nasıl bugünlere geldi? BTP niçin kurulmuştu? Çok entresandır, BTP'nin programına baktığınızda partinin kuruluş gerekçesi yazar. 2001 yılında kaleme alınan o programda, "Bölgemizin ateş çemberi içerisinde olduğu, ülkemizin kurtulması ve korunması, birliği ve beraberliği için, Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın liderliğinde ve onun projeleri ile millete hizmet ettiğimiz zaman" ayakta kalacağımız ifade edildi. 15 sene önce Genel Başkanımız ülke bölünmesin diye yola çıkmıştı. 

Bu toplumun ilacı BTP'dir!

Şimdiki siyasiler durumu daha yeni yeni anlamaya başladılar. Ama burada bir samimiyet sorunu var. Vatandaşın gördüğü, uyandığı dönemde vatandaş gibi konuşmak siyasilere bir prim kazandırmaz. "Beni kandırdılar, aldandık" demek bir idarecinin bir siyasetçinin işi midir? Yaptığı yanlışların faturası bununla ödenecek midir? İşte buna siz karar vereceksiniz. Bu hükümetin yapacağı hiçbir şey yoktur. 
Ama Sayın Genel Başkanımız 15 seneden beri hem sorunları hem de çözümleri ortaya koyuyor. Bu toplumun ilacı bu! İlacın içerisinde Milli Ekonomi Modeli var, Sosyal Devlet Milli Devlet bu ilacın içerisinde, Ehl-i Beyt buluşması bu ilacın içerisinde, ulusal barış, vatandaşlık maaşı ve milletin ihtiyaç duyduğu her şey ama her şey bu ilacın içerisinde! Ama bugüne kadar toplum sahte ilaçları tercih etti. Ama sahte ilaçlar başını, karnını ağrıttı. İşte geçen ay Kilis'e gitmek üzere havaalanına indim. Telefonlarım başladı çalmaya, ne oldu? Bombalar düşmeye başladı sakın gelme! Durduk yere memleketimize dahi gidemeyecek duruma gelmemize sebep olacak politikayı kim ortaya koydu. Öncelikle bu hükümete iyi bir demokrasi tokadı atmak ve onu sandığa gömmek gerekir. Bunu da siz yapacaksınız. İsimlere aldanmayın, Genel Başkanımızın ifadesiyle bir ahırdan çıkıp bir ahıra girilmesine müsaade etmeyelim. O halde biz çözümün peşinden gitmek zorundayız. Yoksa her gelen yıl bir geçen yılı arar dururuz."  

Türkiye'nin serveti ortaya çıktı

BTP Gaziantep İl Kongresi'nde son olarak söz alan BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi konuşmasına, BTP Gaziantep İl Başkanı Ömer Faruk Boztepe ve yönetimine, ilçe başkanlarına BTP saflarındaki sadakatleri dolayısıyla teşekkür ederek başladı. Dr. Abdullah Terzi, birilerinin eskiden beri bu ülkede maden olmadığını söylediğini ifade ederek, "Ama petrol ve maden yasası çıkardılar. Hepsini yabancılara peşkeş çektiler. Haydar Baş Hocamızın söylediği "Türkiye'de 3 katrilyon dolarlık servet var" hakikatı ortaya çıktı. Artvin Cerrattepe'de ne oldu? Altın madeni işletmesini bir şirkete verdiler. Halk ayağa kalktı, çevre katlediliyor dediler. Neticede şu çıktı: Artvin'in dağlarında taşlarında, koro halinde herkes altın madeni var demeye başladılar. Böylece 2023'teki Lozan yalanı da patlamış oldu.   
Büyük olan Allah, Haydar Hocanın dediği gerçekleri bunların dillerinden döktürüyor. 
Genel Başkanımız Türk dediği zaman Müslümanı, Müslüman dediği zaman Türk'ü tanımlıyor. Çünkü Gazi Mustafa Kemal de aynı şeyi söylüyordu. 'Ne Mutlu Türküm' dediğiniz zaman bir ırkı kastetmiyorsunuz. Şimdi siz kalktınız, 15 yıllık iktidarınızda Türk kelimesine savaş ilan ettiniz. Her sabah okullarımızda okunan andı kaldırdın sen! Çocuklarımız Türk demenin ne olduğunu lisan olarak hal olarak yaşayamadan büyüyorlar. Sen bütünüyle beraber Türk Medeniyetine Müslüman Türk kimliğine savaş açtın! 

Biz ümidimizi yitirmedik

Değerli kardeşlerim bugün ülkemizde başta can emniyeti yok. Eskiden Kilis ve Gaziantep çok rahatsızdı. Şimdi Ankara öyle, İstanbul öyle, kimse sokağa çıkmıyor. Ülkenin yarısı sokağa çıkmıyor, yarısı da evine giremiyor. Böyle bir ülke haline geldik. Peki, bunu üretenler sorumlu değil mi? Peki bunlara oy verenler sorumlu değil mi? Can emniyeti yok can! Daha ne arıyoruz değerli kardeşlerim! Adalet, o zaten nerede? Öyle bir şey var mı? Kaldı mı bu memlekette on beş yılda. O halde Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın bize olacağını işaret ettiği her şeyi, bugün millet olarak yaşıyoruz. Buradan çıkış var mıdır? Müminler ve Müslümanlar, inanmış Türk Milleti Allah'tan ümidini kesmez. O bakımdan biz ümidimizi yitirmediğimizi bugün bu kongrede bir araya gelerek, BTP bayrağını Gaziantep'te güçlü bir şekilde dalgalandırmak suretiyle ispat etmiş oluyoruz. Sığınacak liman, çözüm adresi ve ümit kapısı başta Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş ve BTP saflarında yer alan sizlersiniz. Bir gün bu kapıya gelecekler, düşenler ellerini uzatacak. Bunu göreceksiniz" diye konuştu.     

Bu bir vatan mücadelesidir

Konuşmaların ardından yapılan seçimde tüm delegelerin oyunu alarak tekrar Gaziantep İl Başkanı seçilen Ömer Faruk Boztepe, kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür ederek, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın proje ve görüşlerinin bu ülkede iktidar olması için ellerinden geleni sonuna kadar yapacaklarını ve bunun gerçekten bir vatan mücadelesi olduğunu vurguladı.
BTP Gaziantep İl Başkanı Ömer Faruk Boztepe'nin yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: İsmail Ersin Polat, M. Hasan Elmas, Kamil Eksen, Mahmut Özdemir, Eyub İlgün, Ömer Ökeli, Seydi Ahmet Karaca, Ejder Karaduman
İl Disiplin Kurulu Üyeleri: Abdulkadir Uğur Kepekçi, N. Tülay Türköz.






Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
İran'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi
'3 mini İHA saldırısı püskürtüldü'
Şehit edilen babasının koltuğuna oturdu
29 yıl önce babası o koltuktaydı
Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
İran'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi
'3 mini İHA saldırısı püskürtüldü'
Şehit edilen babasının koltuğuna oturdu
29 yıl önce babası o koltuktaydı

Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

"Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." 
19.04.2024 16:30:00
Haber Merkezi
Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz
Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.


Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptıkları çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştıklarını aktaran Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."

'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin'' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.
19.04.2024 16:21:00
İhlas Haber Ajansı
'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin'' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını duyurdu.

31 Mart günü Şırnak'a oy vermek için taşınan asker ve polisler tek sıra içeri girerken tepki gösteren 61 yaşındaki Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldı.

Avukat Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak savcılığı 'Konuş, sen nerelisin' sözünden dolayı Süleyman Salğucak'a 'Seçim kanununa muhalefetten' soruşturma açmış" diye belirtti.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

Dilan ve eşi Engin Polat'ın soruşturması şüphelilerine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında, 16 şüphelinin "vergi usul kanuna muhalefet" suçundan tahliyesine karar verildi

19.04.2024 12:08:00 / Güncelleme: 19.04.2024 12:14:38
AA
Dilan ve eşi Engin Polat'ın soruşturması şüphelilerine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Dilan ve eşi Engin Polat'ın soruşturması şüphelilerine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın aralarında olduğu 16 şüpheli hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" ile "suç örgütü kurma ve üye olma" suçlarından yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, aylık tutukluluk incelemesi yapan sulh ceza hakimliği, 16 şüphelinin "vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliyesine karar verdi.

Hakimlik, şüphelilerin "suç örgütü kurma ve üye olma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Ne olmuştu?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı.

Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat'ın 2019'da "şampiyonlar ligi" adıyla sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta yer alan bazı kişiler kimlikleri tespit edilip soruşturmaya dahil edilmiş, savcılık, sosyal medya fenomeni olan bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesini talep etmişti.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. 

İstanbul-Tahran seferini yapan uçak Elazığ'a zorunlu iniş yaptı

İran'ın hava sahasını tüm uçuşlara geçici olarak kapatmasından dolayı İstanbul-İran seferini yapan uçak, Elazığ Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı
19.04.2024 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbul-Tahran seferini yapan uçak Elazığ'a zorunlu iniş yaptı
İstanbul-Tahran seferini yapan uçak Elazığ'a zorunlu iniş yaptı
İran'ın hava sahasını tüm uçuşlara geçici olarak kapatmasından dolayı İstanbul-İran seferini yapan uçak, Elazığ Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Uçak yaklaşık 2 saat sonra tekrar havalandı.

İran'ın hava sahasını tüm uçuşlara geçici olarak kapatmasından dolayı İstanbul-Tahran seferini yapan Meraj Airlines uçağı, Elazığ Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Bir süre havalimanında bekleyen yolcular, yaklaşık 2 saat sonra hava sahasının açılmasıyla birlikte yeniden Tahran'a havalandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.