logo
23 NİSAN 2024

Dini bütünlüğümüz milli bütünlüğümüzdür

İstanbul'da düzenlenen Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu'ndaki kapanış konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş, "Milletimiz ne zaman ayıkacak? Ben doğruları anlatıyorum kimse bana inanmıyor, yalanı konuşanların arkasından gidiyorlar" dedi.
10.10.2016 00:00:00
YENİ MESAJ/İSTANBUL

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından İstanbul'da Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu düzenlendi. Tüm Türkiye'den yaklaşık 10 bin kişinin takip ettiği Yenibosna'da gerçekleştirilen sempozyum 5 oturum halinde gerçekleştirildi.
10 saat boyunca coşkunun hiç eksik olmadığı sempozyumun kapanış konuşmasını Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Konuşmasına Hakkâri Şemdinli'deki terör saldırısı ile başlayan Prof. Dr. Haydar Baş, "Hakkâri Şemdinli'de de 10 askerimiz ve 5 vatandaşımız olmak üzere 15 vatandaşımız şehit oldu. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Muharrem ayı vurgusu
Sempozyumdaki konuşmasında Muharrem ayına da değinen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş şunları söyledi: "Muharrem ayı içerisindeyiz, Salı günü (bugün) Muharrem'in onuncu günü. İbadetin en makbul olduğu zamandır. Artık istiğfar, salat-ü selam, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve Ehl-i Beyti'nin ervahı için Fatihalar okumak, dualar etmek ve namaz kılmak gibi ibadetleri yaparsanız çok ama çok fazileti ve sevabı vardır. Muharremin onuncu günü İmam Hüseyin Efendimiz şehadet şerbetini içmiş ve darul bekaya rıhlet etmiştir. Allah şefaatlerinden ayırmasın."
İnançların kavgası yaşanıyor
Konuşmasında, "Dünyada devletler iktisadi olarak, kültürel olarak, ideolojik olarak ve dini olarak mutlaka her devir ve dönemde bir kavganın içindedirler" diyen BTP Genel Başkanı, "İnsanlık bu kavgalardan asla ayrı değildir. Bir zaman gelir ekonomi ön plana çıkar onun için kavga eder, bir zaman gelir inancı öne çıkar onun için kavga eder. Bütün bunların temelinde yatan inançlardır yani savaşlar inançlardan kaynaklanır" ifadelerini kullandı.
İngilizlerin hesabı bitmez
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasının önemli bir bölümünü ise batılıların İslam dünyasında oynadığı sinsi oyunlara ayırdı. İngiliz Sömürgeler Bakanlığı'nın Osmanlı İmparatorluğu'nu çökertme faaliyetlerine dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Baş, "Batı özellikle de İngiltere devletimizin, Osmanlı'nın üzerinde ciddi hesapları olan bir devlettir. O bakımdan İngiltere sadece bizim için bir bakanlık ihdas ettiler. Bu bakanlığın adı Sömürgeler Bakanlığıdır. Şimdi size ben bu sömürgeler bakanlığının bizim topluluklara uyguladıkları taktikleri anlatacağım; bakalım bunlardan hayata geçen var mı yok mu?" şeklinde konuştu.
BTP lideri konuşmasında İngiliz Sömürgeler Bakanlığı'nın Osmanlı üzerinde uyguladığı projeleri de şu şekilde sıraladı:
İşte madde madde İngilizlerin Müslümanları İslam'dan uzaklaştırma projesi:
1- Sünni ve Şii düşmanlığı türetip Müslümanları savaştırmak.
2- Müslümanları cahil bırakmak her türlü eğitim ve öğretim merkezli kurumların önünü kesmek.
3- Tembelliği teşvik etmek, çalışkanlığa mani olmak üzere bir düşünce geliştirmek.
4- 'Sultan, Allah'ın yeryüzündeki gölgesidir' gibi hadislerden yararlanarak zorba, zalim ve kendini düşünen hükümdarların hâkimiyetini ispat etmek.
5- İçki, kumar, fesat ve fuhuş yaymak ve domuz eti yemeyi teşvik etmek. Bu size bir şey hatırlattı mı? Şeriatı getireceğiz diyenlerin yaptıklarını hatırlatmadı mı? (Salondakiler; 'Evet'.)
6- Din âlimleri ile halk arasındaki karşılıklı saygı ve sevgi ilişkilerin bozmak.
7- Din âlimlerine iftira etmek, din âlimleri arasına İngiliz Sömürgeler Bakanlığı memurlarını din âlimi kisvesiyle sokmak. Bugün var mı bunlardan? (Salondakiler; 'Var'.)
8- Müslümanları, "Peygamberin dinden maksadı yalnız İslam dini değildir" düşüncesine inandırmak. Bugün bu var mı? (Salondakiler; 'Var'.)
9- Kilise yapılması için zemin oluşturmak ve bunları açmak.
10- Müslümanları ibadetlerinden alı koymak. Özellikle de Allah'ın kullarının ibadetine ihtiyacı yoktur düşüncesini yaymak. Evet, Allah'ın kimsenin ibadetine ihtiyacı yok ama senin Allah'a kul olmaya ihtiyacın var. Kul olduğun için ibadet ediyorsun.
11-Ailelere nüfuz ederek baba evlat ilişkileri sömürü kültürünün etkisinde kalacak şekilde düzenlenerek çocukları ve gençleri büyüklerin nasihatlerini dinlememe noktasına getirmek.
12 - Müslüman kadınların tesettürden vazgeçmeleri için olağanüstü bir çaba sarf etmek.
13- Müslümanların mübarek ve mukaddes yerlerini ziyaret etmeklerini engellemek. Mesela türbeleri ziyaret etmenin bidat olduğunu ortaya koymak.
14- İmam Hüseyin'e matem tutulan medrese veya merkezleri ortadan kaldırmak.
15- Evlenme işleri mümkün olduğunca zorlaştırılmalı.
16- İslam öğretilerinin evrensel olduğu kesinlikle reddedilmeli.
17- İslam ülkelerinin bazı arazi ve tesislerini gayrimüslimlere tahsis etmelerini teşvik etmeliyiz. Bugün yabancılara toprak satıyorlar, ev satıyorlar. Demek ki bu yeni değil. 18. yüzyılda İngiliz Sömürge Bakanlığı'nın aldığı kararmış. Efendim ne var bunda toprağı, evi, binayı alıp götürüyorlar mı diyorlar. Demek ki bu bir Haçlı projesidir.
18- Güçlü Osmanlı ve İran yönetimlerini parçalayarak küçük yerel yönetimler icat etmek."
ABD planlarını mezhep savaşı üzerine kurdu
Konuşmasının bu bölümünde "yukarıdaki saydıklarımdan hangisi Türkiye'de hayata geçmedi" diye soran Prof. Dr. Haydar Baş, "Hepsi hayata geçti değil mi? Peki milletimiz ne zaman ayıkacak? Ben doğruları anlatıyorum kimse bana inanmıyor, yalanı konuşanların arkasından gidiyorlar. Böyle de sürünüp duruyor" şeklinde konuştu.
Geçmişte İngilizlerin yürüttüğü mezhep çatışması planını bugün ABD'nin devraldığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Şii ve Sünni Müslümanlar arasında birbirlerine karşı tefrika ve nifak ortamı oluşturmak istiyorlar. Demek ki Sünniler ile Şiiler arasında kavgayı körükleyenler batılılar" dedi ve şu çok kritik uyarıyı yaptı: "Türkiye Suriye'ye girdi. Soruyorum, niçin girdik? Cevap verebilir misiniz? ABD şu anda Ortadoğu'da projelerini mezhep kavgalarının üzerine yoğunlaştırıyor. O zaman göreceğiz her gün kaç tane cenaze evlerimizin kapısına gelecek. Ben Sayın Cumhurbaşkanıma rica ediyorum, geriye dönsün. Kurtuluş rıhlettedir."
Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar
Haçlı dünyasının Türkleri Anadolu'dan çıkarmak için geliştirdikleri Şark Projesinin bugün de devam ettiğini ifade eden BTP Genel Başkanı Baş,  "dün Osmanlı'yı yok edenler şimdi de Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar" uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Baş şöyle devam etti: "Şimdi de Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar. Buna müsaade edecek misiniz arkadaşlar? (Salondakiler; 'Hayır') Şark projesiyle Anadolu'yu elimizden almak istiyorlar. Diyorlar ki, 'siz bu coğrafyanın insanı değilsiniz. Siz ta Orta Asya'dan geldiniz, burası size ait değil' buna izin verecek miyiz. (Salondakiler; 'hayır.')
"Ehl-i Beyt'i sevmek farzdır"
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Ehl-i Bey'te de özel bir vurgu yaptı. "Ben Sünniyim. Sünni dünyada Ehl-i Beyt hakkında benim kadar eser yazan yoktur" diyen BTP Genel Başkanı şunları söyledi: "Ayeti kerimeler çok açık ve net. Yüce Allah ancak ve ancak siz Ehl-i Beyt'ten her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister. Bu insanlar kim arkadaşlar? Madde bir, Hz. Fahri Alem Efendimiz Hz. Muhammed (sav), iki İmam Ali Efendimiz, üç Hz. Fatıma annemiz, dört Hz. Hasan ve beş Hz. Hüseyin Efendimiz. Allah bunlar için Kuran'da "tertemiz" diyor. Bir başka ayeti kerimede de "Deki ben bu Peygamberliğime karşılık sizden yakınlarıma yani Ehl-i Beytime sevgiden başka hiçbir ücret istemiyorum" buyuruyor. Bizim vazifemiz de Allah'ın Kuran'daki emriyle bu insanları sevmektir. Buna mecburuz. İmam Şafi hazretleri "bu ayeti kerimeye göre Ehl-i Beyt'i sevmek farzdır" buyuruyor. Peygamber Efendimiz de, "Ehl-i beyt'im Nuh'un gemisi gibidir. Ona binen kurtulur, binmeye helak olur" buyuruyor. Yine "Ali'den ayrılan benden ayrılmıştır. Benden ayrılan ise Allah'tan ayrılmıştır" buyuruyor.
Atatürk'e dinsiz diyenlere tarihi bir cevap
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Atatürk konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atatürk'ün anne ve baba tarafından Ehl-i Beyt soyundan geldiğini ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş onun hakkında ortaya atılan "dinsiz" şeklindeki iftiralara dikkat çekici bir cevap verdi. Haydar Baş, "Mustafa Kemal Atatürk'e dinsiz diyorlar değil mi? O zaman size bir soru soruyorum; Mustafa Kemal Kur'an'da haram olan hangi hükme helal demiştir? Hocalar çıksın söylesinler, Mustafa Kemal hangi helal olan hükmü haram diye ilan etti? Var mı? Yok. Geliyoruz günümüze. Harama helal diyenler var mı, yok mu? Var. Müslüman'ın sofrasına domuz etini koyanlar var mı, yok mu? Var. Zinaya evet diyenler var mı yok mu? Var. Faizi Müslüman'ın cebine helaldir diyerek koyan var mı, yok mu? Var. Bunlar Müslüman, Atatürk kafir öyle mi! Hadi oradan be" dedi.
Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Bu kez Atatürk'ü andı
Muhammed Uğur'un hayali gerçek oldu
Mansur Yavaş'tan 23 Nisan jesti
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'
Bilim adamından korkutan uyarı
'Sıcaklık 4 ila 6 derece arttı'
Erdoğan buradaki törene katılmadı
Devlet erkanı Anıtkabir'de
Erbil ziyareti Metiner'i heyecanlandırdı
'Erdoğan’ı Kürtsüz bırakma operasyonu'
Havaların ısınmasıyla yine ortaya çıktı
Yılın ilk kene vakası görüldü
Arapça soru sorulunca Türkçesini istedi
Erbaş, Arapça bilmiyor mu?
Barzani'den Erdoğan'a teşekkür
'Zor zamanlarımızda yardım etti'
Milli irade 104 yıl önce hakim oldu
23 Nisan kutlu olsun
8 gün önce intihar etmişti
Mezarını açıp cesedi ateşe verdi!
Yatırım değil dizi tavsiyesi verdi
'İzlemeyen kalmasın'
Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Bu kez Atatürk'ü andı
Muhammed Uğur'un hayali gerçek oldu
Mansur Yavaş'tan 23 Nisan jesti
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'
Bilim adamından korkutan uyarı
'Sıcaklık 4 ila 6 derece arttı'
Erdoğan buradaki törene katılmadı
Devlet erkanı Anıtkabir'de
Erbil ziyareti Metiner'i heyecanlandırdı
'Erdoğan’ı Kürtsüz bırakma operasyonu'
Havaların ısınmasıyla yine ortaya çıktı
Yılın ilk kene vakası görüldü
Arapça soru sorulunca Türkçesini istedi
Erbaş, Arapça bilmiyor mu?
Barzani'den Erdoğan'a teşekkür
'Zor zamanlarımızda yardım etti'
Milli irade 104 yıl önce hakim oldu
23 Nisan kutlu olsun
8 gün önce intihar etmişti
Mezarını açıp cesedi ateşe verdi!
Yatırım değil dizi tavsiyesi verdi
'İzlemeyen kalmasın'

BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Aksoy ve ilçe teşkilatı Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katıldı ve Çanakkale rölyef anıtının önüne BTP çelenkini koydu
23.04.2024 13:04:00 / Güncelleme: 23.04.2024 13:11:04
Ahmet Haydar Tarhanlı
BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı
BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı
Yurdun dört bir tarafında büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Beylikdüzü'nde de ilçe portokolü eşliğinde Yaşam Vadisi'nde Çanakkale rölyef anıtının önünde kutlandı.

Törene ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanı, ilçe eğitim müdürü, siyasi parti temsilcileri, Atatürk Düşünce Derneği, Murahip Gaziler Derneği gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve liseleri temsilen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) de İlçe Başkanı Mehmet Aksoy ve ilçe teşkilatı ile birlikte saat 09.00'da BTP çelenkiyle törende yerini aldı.



Tören, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç'un çelenk koymasıyla başladı. Ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da çelenk koymasıyda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene diğer siyasi partilerin çelenk koymasıyla devam edildi.

Kocaeli'nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de kutlandı
23.04.2024 12:44:00 / Güncelleme: 23.04.2024 12:48:56
Ahmet Haydar Tarhanlı
Kocaeli'nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Kocaeli'nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Kocaeli Valiliği'nin önderliğinde İzmit Kent Meydanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kocaeli Valisi, Belediye Başkanı, İl Eğitim Müdürü, siyasi parti başkanlarının katılımıyla protokol eşliğinde kutlandı.



Geniş katılımın olduğu 23 Nisan programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mozoleye çelenk sunumuyla devam etti.



Bayram programına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kocaeli İl Başkanı Muharrem Can ve İzmit İlçe Başkanı Cahit Barutçu da davetli olarak katıldı.



23 Nisan aynı zamanda 'Çocuk Bayramı' olması nedeniyle BTP İl Başkanı Muharrem Can programda bulunan çocuklarla yakından ilgilendi.

Bilim adamından korkutan açıklama: Akdeniz iklimi karasal iklime doğru ilerliyor

İskenderun Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Abdulla Sakallı, bu yıl sıcaklıkların geçtiğimiz yıllara oranla 4 ila 6 derece arttığını belirterek hava sıcaklıklarındaki artışlarla birlikte Akdeniz ikliminin karasal iklime doğru ilerlediğini söyledi.
23.04.2024 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Bilim adamından korkutan açıklama: Akdeniz iklimi karasal iklime doğru ilerliyor
Bilim adamından korkutan açıklama: Akdeniz iklimi karasal iklime doğru ilerliyor
Doğu Akdeniz ve Hatay'da ilkbahar mevsimine girmesiyle sıcaklıklar artmaya başladı. Depremin vurduğu Hatay'da, gündüz saatleri adeta yaz mevsimini aratan sıcaklık varken gece saatlerinde kış mevsimini hissettiren hava durumu yaşanıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Abdulla Sakallı, yaşanan hava değişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Abdulla Sakallı, bu yıl yaklaşık 4 ila 6 derece arasında sıcaklık artışının olduğuna dikkat çekerek Akdeniz ikliminin yavaş yavaş karasal iklime doğru ilerlediğini dile getirdi. Ayrıca iklim değişikliğinin zaman geçtikçe daha da artacağını ifade eden Sakallı, hava kirliliğinin artması ve doğa tahribatına devam edilmesi iklim değişikliğini arttırdığını söyledi.

'Yağış miktarında değişikliğin olmamasına rağmen bu yağışın düşme periyotların da çok büyük değişiklikler var'

Yağış miktarının değişmemesine rağmen yağış periyodunun değiştiğine dikkat çeken Doç. Dr. Abdulla Sakallı, 'Özellikle son 30 yılda sıcaklık artışı, diğer aylara göre ortalamanın bayağı üzerinde seyrediyor. Bu yıl yaklaşık 4 ila 6 derece arasında bir sıcaklık artışı gördük. Bu durum Akdeniz ikliminin yavaş yavaş karasal çölleşen bir iklime doğru ilerliyor. Çünkü bizim en büyük sıkıntımız yağış aralıklarının değişmesi ve yağış rejiminin değişmesidir. Bir yılda buraya düşen yağış miktarında, çok fazla değişiklik yok. Son 30 yılı incelediğimizde global su bütçesini modellediğimiz yayınımıza göre özellikle, İskenderun ve Akdeniz bölgesinde düşen yıllık yağış toplamında herhangi bir değişiklik yok. Bu değişikliğin olmamasına rağmen bu yağışın düşme periyotların da çok büyük değişiklikler var. Yağış periyotlarındaki değişim beraberinde güçlü kurak periyotları doğurmaktadır' dedi.

'İklim değişikliğini etkileyen faktörler artarak devam ediyor'

İklim değişikliğinin çeşitli etmenlere göre artığını belirten Doç. Dr. Abdulla Sakallı, 'İklim değişikliğini etkileyen faktörler artarak devam ediyor. İskenderun ilçesindeki; hava kirliliği , doğanın tahribatı, taş ocaklarının faaliyet göstermesi ve buna benzer etmenlerle iklim değişikliğinin etkilerini daha da artırarak karşımıza çıkaracaktır' ifadelerini kullandı.

Başkentteki dev bayraklar havadan görüntülendi

Başkentte kırmızı beyaza bürünen binaların oluşturduğu görsel şölen havadan görüntülendi.
23.04.2024 09:03:00 / Güncelleme: 23.04.2024 09:06:54
İhlas Haber Ajansı
Başkentteki dev bayraklar havadan görüntülendi
Başkentteki dev bayraklar havadan görüntülendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başkent Ankara'nın bir çok bölgesi dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

Çankaya, Keçiören ve Altındağ'a asılan dev ay yıldızlı bayraklar dron ile havadan görüntülendi.



Öte yandan I. ve II. TBMM Binası ışıklandırılırken restorasyonu tamamlanan EGO Genel Müdürlüğünün yeni binasında ise dev Türk bayrağı sarkıtıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.