Bu haber kez okundu.

Dışarıda en basit iftarın maliyeti 18.50 TL
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ve piyasadaki ürün fiyatlarından yapılan derlemeye göre, Ramazanda iftar menüsünde yer alabilecek ürünlere bakıldığında 1 porsiyon çorbanın ortalama fiyatı 5.14 lira, ayranın ortalama fiyatı 1.5 lira, ramazan pidesinin fiyatı 1.5 lira, 1 kilogram baklavanın fiyatı 29 lira, 1 porsiyon kuru fasulye, pilav gibi ana yemeğin ortalama fiyatı 8.2 lira, 50 gram hurmanın ortalama fiyatı da 4.5 lira olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda 4 kişilik bir ailenin restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar menüsü için kişi başına ortalama 18.6 lira ödemesi gerekiyor. Bu rakam ramazanda dört kişilik ailenin bütçesine iftar için 74 lira olarak yansıyacak. Söz konusu rakam geçen sene ortalama 71 lira idi. Orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler de genellikle açık büfe olarak organize edilen iftar için kişi başına 85 ila 285 lira ödeme yapacak. Dört kişilik bir aile için 5 yıldızlı otelde iftar etmenin maliyeti 340-bin 140 lira arasında olacak. En pahalı iftar ise geçen yıl olduğu gibi bu sene de İstanbul'da Four Seasons at the Bosphorus Hotel'de...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.