Bu haber kez okundu.

İstanbul’un kurbanlıkları Trakya’dan geliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ‘hastalıklardan ari bölge’ ilan edilen ve Türkiye’nin Hollanda’sı olarak nitelendirilen Trakya’da yetişen kurbanlıklar İstanbulluların ilgisini çekiyor. Trakya’daki ağıllardan kamyon ve tırlara yüklenen kurbanlıklar yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından alıcılarının karşısına çıkıyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral, sevkıyatın 4. gününde Trakya’dan İstanbul’a yaklaşık 70 bin küçükbaş kurbanlık gönderildiğini söyledi. Besicilerin kurbanlık hayvanlarını bayrama bir hafta kala İstanbul’a götürmeye başladıklarını belirten Oral, İstanbulluların Trakya’da yetiştirilen hayvanlara daha fazla ilgi gösterdiklerini belirtti. İstanbul’un kurbanlık ihtiyacının yüzde 90’nının Trakya’dan karşılandığını ifade eden Oral, şöyle konuştu: “Trakya hastalıklardan ari bölge olduğu için alıcıların ilk tercihi oluyor. Bölgemizde gerçekten çok sağlıklı hayvanlar yetişiyor. Özellikle Kırklareli hayvancılıkta çok önemli bir konumda. Buralarda yetişen hayvanların etleri çok lezzetli oluyor. Bu yıl Trakya’dan yaklaşık 100 bin hayvan İstanbul pazarında satılacak. Şu ana kadar yaklaşık 70 bin hayvan İstanbul’a gitti. Hayvanlarını İstanbul’a götüren tüm besicilerimize bol kazançlar dileğinde bulunuyorum.” AA 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.