27 Haziran 2016 Pazartesi 12:51
1122 Okunma
Marmara çikolatayı, Doğu şekerlemeyi tercih ediyor
Kadiroğlu, “En fazla artış Marmara Bölgesi’nde yaşanıyor. Marmara Bölgesi’nde çikolata satışları artarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise şekerlemeler daha iyi ciro yapıyor” dedi. 
Hidayet Kadiroğlu, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık çikolata ve şeker  tüketiminin dünyaya ortalamasının çok gerisinde olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde kişi başı şekerleme tüketimi 2.5 kilogram seviyesinde olduğunun altını çizen Kadiroğlu, “ABD’de ise kişi başına tüketim 6 katı daha fazla.  Bu da daha gidilecek yolun olduğunu gösteriyor” dedi. Bayramların, dünyadaki kişi başı şeker ve çikolata tüketimine en çok yaklaştığımız zamanlar olduğunu vurgulayan Kadiroğlu, tüketicilerin  ürünlerin üretim izinlerine, üretim tarihi ve son tüketim tarihinlerine çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100