logo
28 MART 2024

Terörü ancak BTP çözer

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Ankara'da gerçekleştirilen BTP 6. Büyük Olağan Kongresi'nde yaptığı tarihi konuşmada, "Terör çözüm bekliyor. Çözülmez dedikleri terörü Allah'ın izniyle biz çözeceğiz. Bunda kuşkunuz olmasın" dedi.
23.05.2016 00:00:00
YENİ MESAJ/ANKARA
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 6. Büyük Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen kongrede 1252 delegenin tamamının oyunu alan Prof. Dr. Haydar Baş, yeniden genel başkan seçildi. BTP lideri yaklaşık 1 saat 15 dakika süren konuşmasında Türkiye'nin sıcak gündemini ve kronik sorunlarını değerlendirdi, Milli Ekonomi Modeli ile getirdikleri çözümleri anlattı.


İş, aş bizim işimiz

Konuşmasına millete sitem ederek başlayan Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız seçim sandığının başına gidiyor ve görüşlerini ifade eden reylerini atıyor. Sonra seçtiği siyasilerden hiçbir şey beklemiyor. Seçtiği insanlar memleketin tamamını kan gölü haline getiriyor. Ben zannediyordum ki, vatandaşlarımız ayıkacak ve böyle idare olur mu diye hesabını soracak! Ses yok seda yok. Sanki yapılanların hepsine razı olmuş da yenisini yapın der gibi bir hali var milletin. Seçilen insanların da şunu bilmesi lazım, biz bu millet adına Meclis'e geldik, siyaset yapıyoruz; onun karnını doyurmaya, sırtını giydirmeye mecburuz. Tavırlarıyla, sözleriyle Meclis'in gayesi bu ama görüyorum ki milletvekilleri, bakanlar, Başbakan 'ne aştan ne iş'ten bahsediyor. İş aş meğer Haydar Baş'mış!"



Terörü ancak BTP çözer

Kongre konuşmasında Türkiye'nin en acil meselesi olduğunu ifade ettiği terör üzerine çarpıcı değerlendirmeler yapan BTP Lideri, "Terör çözüm bekliyor. Çözülmez dedikleri terörü Allah'ın izniyle biz çözeceğiz. Bunda kuşkunuz olmasın. 1984 yılından bu yana mermi ile bu işi halletmek istediler ama gün geçtikçe bu terör önüne geçilmez bir canavar haline geldi. Demek ki yanlış bir yol takip ediyoruz. Çözüm olmayacak mı elbette olacak ama benim dediklerimi devlet verdikten sonra olacak. O zaman baş kaldıran olursa işte onun başını kopartacağız. Şimdi adamın karnı aç, sırtı çıplak, yedirmiyorsun, içirmiyorsun, iş bulmuyorsun ondan sonra da 'neden dağa çıkıyor' diye soruyorsun. Bunu deme hakkına sahip değilsin. Bunu diyebilmen için Haydar Baş ve ekibi olacaksın" şeklinde konuştu. 




İşte terörün çözüm anahtarı

Terörü Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan Sosyal Devlet projeleriyle çözeceklerini ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir ananın, babanın, oğlanın, kızın, gelinin işi yok. Ne yiyor, ne içiyor? Eğitimi var mı, yok! Eğitim hizmeti yok, sağlık hizmeti yok. Derslerinin yarısı boş geçen bilmem hangi beldenin lisesinde okuyan çocuk Galatasaray Lisesi'nde okuyan çocukla aynı üniversite sınavına giriyor. Bununla yarışması mümkün mü? 
Haydar Hoca'nın döneminde bütün çocukları üniversiteye sınavsız girecek. Böyle adaletsizlik olmaz. Vicdan sahibi olmak lazım... Ondan sonra da o vekil oldu da biz ona engel mi olduk diyorsun. Yüzde kaçı okuyor ki bunların.
Şimdi onlara da bir çift sözüm var. Onların da hakkını ben koruyorum, bunu iyi bilsinler vallahi diğerleri tiyatro oynuyor. Onlara kanmasınlar, benim sağ kolum, sol kolum olsunlar ve bu işi bitirelim. Biz iktidar olduğumuzda dağda bir tane PKK'lı kalırsa namerdim. Cebren değil rızayla gelecekler. 'Hocam Allah senden razı olsun, sırtımızı giydirdin, karnımızı doyurdun' diyecekler.
Sosyal hizmetler, eğitim ve sağlık hizmetleri vatandaşlarımıza verilecek. Annenin bin 500 lira maaşı olacak. Baba 5 bin lira asgari ücret alacak. Oğlu öyle, kızı öyle... Bir eve 15-16 bin lira para girecek. O zaman bu çocuklar dağa çıkar mı arkadaşlar. Bunu biz yaparız. Onlar bu memleketin kaynaklarını ecnebi şirketlere verdi. Onların elinden bu kaynakları alacağım, geriye dön marş marş diyeceğim ve bu kaynakları milletime vereceğim. Var mısınız? Bu iş böyle olacak."

'Başkanlık sistemi bölünme için biçilmiş kaftandır'

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmasına da değinen BTP Lideri, "Başkanlık sistemi maalesef bu milletin ayrılığı için biçilmiş bir kaftandır" dedi. BTP Genel Başkanı, şunları söyledi: "Şehit cenazelerinin geldiği bu günlerde hükümet ne yapıyor bunun önüne geçmek için. Ben şahsen ne yapmak istediklerini anlamış değilim. Sayın Cumhurbaşkanımız düzeni değiştirecekmiş, başkanlık sistemini getirecekmiş! Yahu başkanlık sistemi milletin karnını doyurmuyor, başkanlık sistemi milletin sırtını giydirmiyor, başkanlık sistemi terörün de önüne geçmiyor. Başkanlık sistemi maalesef bu milletin ayrılığı için biçilmiş bir kaftandır. Sayın Cumhurbaşkanım beni dinler bu yoldan vazgeçerse, en hayırlı hizmeti bizzat kendine yapar ama dinlemez sen de kim oluyorsun derse ben de 'kendi düşen ağlamaz' derim" dedi.



Mezhep çatışması çıkarmak istiyorlar

Türkiye'nin ve İslam dünyasının bir mezhep çatışmasına sürüklenmek istendiğini de ifade eden BTP Lideri, Ehl-i Beyt açılımıyla bunun önüne geçtiklerini söyledi ve şöyle devam etti: "Ülkemizde Alevi-Sünni, Caferi- Bektaşi kavgası çıkarmak isteyen cahil insanlar var. Milletimizi bunlara karşı ikaz edeceksiniz. Allah'a ve peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) inanan yani Lailahe İllallah Muhammedür Rasulullah diyen her insan mümindir ve birbirinin kardeşidir. Kardeşin kardeşi katletmesi haramdır. Affı asla mümkün değildir. Hiçbir haklı sebep olmadan bir mümin katleden ebediyen cehennemliktir."
Dokunulmazlığın perde arkasında federasyon var

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, delegelere hitaben yaptığı konuşmasında dokunulmazlık tartışması üzerine de son derece çarpıcı açıklamalar yaptı. "Dokunulmazlığa bunlar dokundular. Ben bu işin sonunda çok büyük bir tehdit görüyorum. Bu bilerek oynanan bir oyun" diyen BTP Lideri, şöyle devam etti: "Bu dokunulmazlık kalksın diyen kim biliyor musunuz? PKK kamplarında 'dokunulmazlık kalktı, iyi oldu' diyorlar. Onların istediği kaos. İstedikleri bu! Dokunulmazlıkları kaldırıp onları içeri tıkınca ne olacak? Olayların önüne geçmek için mi bunu yapacaksın? Böyle bir niyet yok. Niçin kalkacak dokunulmazlık? Bunlar federatif yapıyı kuramadı. Dokunulmazlığa dokundular şimdi kafalarına göre kavgayı başlatacaklar. İnşallah akıllarını başlarına alırlar da bu oyuna kurban gitmezler."


Kilis'e Suriye tarafından atılan roketlerin Büyük İsrail projesi kapsamında oynanan bir oyun olduğunu ifade ettiği için bazı kesimlerin kendisine tepki gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, bir kez daha Arz-ı Mev'ud hatırlatması yaptı ve şunları söyledi: "Şimdi geçenlerde Kilis'e atılan bombalarla ilgili konuştum ve Kilis'ten bir yol arıyorlar, Gaziantep'ten geçecek inşallah Gaziantep'in içine girmezler oradan Hatay'a, Hatay'dan da Akdeniz'e inecekler. Bu yol Büyük İsrail yoludur' dedim. Hemen bir takım gençler bana cevap vermeye başladı, İsrail'İ nereden çıkardın diye. Sanki İsrail'in avukatları? Şimdi gel oğlu beni dinle. Bu Arz-ı Mev'ud haritası. Biz delilsiz konuşmayız, işkembeden atmayız, dediklerimiz kanundur.
Büyük İsrail'in temelleri atıldı, haberiniz var mı? İsrail'in kurucusu Theodor Herzl, Arz-ı Mevud sınırlarını şöyle tarif ediyor: 'Kuzey sınırlarımız Kapadokya'daki dağlara, güneyde Süveyş Kanalı'na kadar uzanır. Sloganımız David ve Solomon'un Filistin'i olacaktır.' Arz-ı Mevud haritasına göre Adana, Hatay, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Van, Hakkâri'ye kadar Güneydoğu Anadolu'nun tamamı Doğu Anadolu'nun da büyük kısmı Büyük İsrail'i kapsamakta. Şimdi biz bunun önüne durduk mu, durduk!"

Laiklik dinsizlik değildir

Son haftaların sıcak tartışma konularından biri olan laiklik tartışmasına da değinen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasında dikkat çekici bir laiklik analizi de yaptı. "Laiklik bir zamanlar Türkiye'de dinsizlik olarak algılandı ve Müslümanlara ciddi zulümler yapıldı ama laiklik bu değil" diyen BTP Lideri, "Laiklik din ve devlet işlerinin birbirine karışmamasıdır. Mesela bir öğretmen sınıfa girdiğinde 'devlet siz başınızı örtün diye emrediyor' derse laikliğe aykırıdır. Yok, eğer 'Allah, Kuran'da başınızı örtün diye emrediyor' derse bu laikliğe aykırı değildir. Bu, bu kadar basittir. Din emrettiği için yerine getiririz, bir sorun yok ama dini bir meseleyi devlet emrederse bu laikliğe aykırıdır. Onun için her vatandaşımız laikliği uygulayabilir. Ben laikim ama Müslümanım. Durum bu iken bunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp milletin önüne getirmenin bir manası yoktur. Şimdi bir adam hâkim, savcı, avukat namazı mı terk edecek. Çekilir odasının bir tarafına 'Allahu Ekber der', namazını kılar, laiklik ihlal edildi mi, edilmedi" şeklinde konuştu. 
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
BTP İBB Adayı Cihan Erdoğanyılmaz: Gençler BTP’ye akın ediyor
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
Altınok'u aklayıp Yavaş'ı suçlamaya kalkan yandaşa kapak
'Siz merak etmiyor musunuz?'
Soykırım 174 gündür sürüyor
Can kaybı 32 bin 552'ye yükseldi
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
BTP İBB Adayı Cihan Erdoğanyılmaz: Gençler BTP’ye akın ediyor
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
Altınok'u aklayıp Yavaş'ı suçlamaya kalkan yandaşa kapak
'Siz merak etmiyor musunuz?'
Soykırım 174 gündür sürüyor
Can kaybı 32 bin 552'ye yükseldi

Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar

 
İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış çeteciler olarak da bilinen Yahudi askerler, Gazze'de yaptıklarıyla ahlaksızlıkta da zirveyi kimseye bırakmıyor.
28.03.2024 17:50:00 / Güncelleme: 28.03.2024 17:54:49
HASAN PARLAK
 Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar
 Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar

İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış çeteciler güruhu olarak da bilinen Yahudi askerler, Gazze'de yaptıklarıyla ahlaksızlıkta da zirveyi kimseye bırakmıyor. Nitekim Gazze'de soykırım yapan Yahudi askerleri, işgal ettikleri bölgede her türlü rezalete imza atıyor. Hatta rezaletlerini sosyal medyada paylaşmaktan da geri durmuyor. Reuters ajansında yer alan görüntüler de Yahudi askerlerinin ne kadar 'insanlık sınıfı'nın dışında olduğunu ortaya koyuyor. Nitekim İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerinde bulunan iç çamaşırlarıyla oynadıklarını gösteren fotoğraf ve videoları yayınlamaktan geri durmadı. Videolardan birinde Gazze'deki bir odada bir koltukta oturan İsrailli bir asker sırıtıyor, bir elinde silah, diğer elinde beyaz saten iç çamaşırını kanepede yatan bir yoldaşın açık ağzının üzerine sallıyor. Böylece Yahudi askerlerin insan olmadığını, başka tür bir mahluk olduğunu tüm dünyaya haykırıyorlar. 

Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi
28.03.2024 15:32:00 / Güncelleme: 28.03.2024 15:37:04
AA
Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?
Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgede, eğitim kurumlarının, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, seçmenin oy kullanmasına imkan verecek şekilde hazırlanacağı belirtildi.

Genelgede, seçimlerin ardından Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi amacıyla 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan 1 Nisan günü yönetici ve öğretmenler, aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak. 

İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da "basın merkezi" kurulacak.
28.03.2024 12:38:00
Anadolu Ajansı
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Türkiye'nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı şekilde takip etmelerine katkı sunulması amaçlanıyor.

Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek.

Ankara ve İstanbul'da kurulacak basın merkezlerinde seçim sonuçlarına dair veriler, Anadolu Ajansı (AA) tarafından sağlanacak. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simultane tercüme ve canlı yayın imkanı sunulacak.

Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek.

Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye'nin geçmişten bugüne çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren "Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi" temalı sergi yer alacak.

Ankara'da Point Hotel'de, İstanbul'da The Marmara Taksim'de kurulacak basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00'ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. 

Akkuyu'da büyük eylem

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan, Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde iş bıraktı
28.03.2024 10:11:00 / Güncelleme: 28.03.2024 10:15:27
İhlas Haber Ajansı
Akkuyu'da büyük eylem
Akkuyu'da büyük eylem
Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan, Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde iş bıraktı.

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi.

Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.