15 Ocak 2017 Pazar 18:11
655 Okunma
Vatandaşlık gelir kapısı oldu

Resmi Gazete'nin 12 Ocak 2017 gününki sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulamasında değişiklik yapan yönetmeliğe göre; en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan, 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan veya az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı veriliyor.

İngiltere’de vatandaşlığın bedeli ağır

ABD'den sonra dünyanın en fazla cari açık veren ülkesi konumundaki İngiltere'de yatırımcı vizesi başvurusu yapabilmek için İngiltere’ye en az 2 milyon sterlin tutarında sermaye girişi sağlanması gerekiyor. Bu meblağ ile İngiltere’de devlet veya belirli şartlar içinde özel sektör şirket tahvilleri almanız ve 5 yıl süre yatırımınızı muhafaza etmeniz gerekiyor. Yatırım tutarınız 5 milyon sterlin ise bu süre 3 yıla, 10 milyon sterlin ise tutarında bir yatırım sonucunda ise 2 yıla inmektedir. Gerekli süre sonunda İngiltere’de daimi oturum hakkı elde edilir, 1 yıllık bir ek süre sonrasında ise İngiliz vatandaşlığı başvurusu yapma şansı doğar.

AB içinde vatandaşlık satan çok

Avrupa Birliği içerisinde İngiltere’den başka Malta, Portekiz, İspanya, Bulgaristan ve Güney Kıbrıs farklı koşullara sahip ikinci vatandaşlık programları sunuyor.

Malta yatırımcı programı ülke de kalma zorunluluğu olmadan ve benzer diğer ülke programlarına göre çok daha kısa bir süre de Avrupa Birliği vatandaşlığı ve pasaportunun kapılarını açmaktadır. Daimi oturum için 250 bin Euro’luk devlet tahvili, vatandaşlık için ise 650 bin Euro istiyor.

İspanya ve Portekiz sadece 500 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı ile ülkelerinde oturum vermekte, ayrıca Schengen ülkeleri içinde serbest dolaşım fırsatını da sunmakta. İstenilen koşullar yerine geldiğinde altı yıl ve on yıl gibi iki farklı süre sonunda her iki ülke de vatandaşlık başvurusu yapma imkanı bulunmakta.

Bulgaristan yatırımcı programı ile kısa süre içinde Bulgar vatandaşı olma ve Avrupa Birliği pasaportu edinmek mümkün. Bu programda yapılan yatırım devlet güvencesi altında olup ve belirli bir süre sonunda size iade edilmekte. 512 bin Euro’luk bir yatırım gerektiriyor.

Güney Kıbrıs gayrimenkul edinme seçeneği ile Avrupa Birliği’nin kapılarını açan bir diğer ülke. Hızlı ve efektif bir süreçle karar alınması programı öne çıkaran unsurlar arasında. 5 milyon Euro’luk bir yatırım gerektiriyor.

Macaristan 1 Mayıs 2004’ten beri Avrupa Birliği üyesi. Macaristan yatırımcı programı Şubat 2013’den beri yürürlükte olup, bu programla başvuru sahibi ve ailesi herhangi bir gayrimenkul alımı yapmadan daimi oturum hakkına sahip olma şansı elde ediyor. Program Macaristan’da ikamet etme zorunluluğu getirmez. Ayrıca herhangi bir istihdam yaratma zorunluluğu da yok. Yatırım miktarı 300 bin Euro. Bu yatırım birey olarak veya çoğunluk hissesine sahip olunan şirket aracılığıyla yapılabilir. İlk oturum izni 6 aylık verilir ve daha sonra ise daimi oturum iznine sahip olursunuz. HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121