Bu haber kez okundu.

Aklınızda bulunsun

Kavun
Peygamberimiz Hz. Muhammed kavunu çok sever ve ondan şöyle söz ederdi: "O yemektir, o şerbettir, o çövendir, o reyhandır, o iç organları temizler."
Yüce Peygamberimiz "iç organları temizler" derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış. Nitekim günümüz Avrupa ve Amerika doktorları da kavunun kandaki zehirli maddeleri attığını belirtiyorlar. Kavunu İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de över ve onun çeşitli faydalarını eserlerinde anlatırlar.
Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur. Bu değerli meyvede aynca A, B1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var.
Faydaları:
Kanı zehirlerden temizler,
İştah açar,
Bağırsakları yumuşak tutar,
Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar,
Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder,
Romatizma ağrılarını hafifletir,
Hafif yanıkları iyileştirir,
Göz nezlesini önler.
Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır.
İyi kavun ağır olur. Elinizde okkalayın, ağır olanı alın.
Yuvarlak, sarı kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur.
Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir.
Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir. Kavunun yumuşağına yanaşmayın.
Turfanda kavunlar lezzetsizdir. Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yeyin, ancak o zaman lezzet kazanır.
Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var. Kavunu yemeklerden önce yeyin.

~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100