Bu haber kez okundu.

Aklınızda bulunsun

Yemek Tuzluysa... Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.
Sutunuz Kaymak Tutarsa... Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.
Sutun Tasmasini Onlemek... Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Sogan Sarimsak Kokusu...  Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.

~|~
Kek Kalibi ... Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.
Etleri Yumusatmak...  Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.
Yumurta Kirarken ... Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.
Tasan Yemekler... Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.
Firinda...  pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin  ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.
Garnitür...olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4?5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.
Patates... kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir
Karnabahar, lahana, sogan.. gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.
Yesil Renkli Sebzelerin.. rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi  ara sira  açilarak pisirilmelidir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100