Bu haber kez okundu.

Arı zehiri nedir?
Arı zehiri, arı ailesindeki dişi bireylerin (işçi ve ana arı) zehir bezlerinin ürünüdür. Ayrılan zehir şurubumsu bir sıvıdır. Kendine özgü tat ve kokusu olup asidik reaksiyon gösterir (PH 4, 5?5, 5). % 30?40 kuru madde, su ve uçucu maddeler içermektedir. Kuru maddenin büyük bir kısmını (% 80) enzim ve peptitler oluşturmaktadır. Arı zehiri %2?6 şeker, %1?3 yağ ve %1 gibi serbest aminoasitler içermektedir. Yakıldığına (500?600°C derecede) %3?4 kül ayrılmaktadır. Ayrılan bu kül P, Ca, Mg ve Cu içermektedir. Arı zehirinin en etkin içeriği enzimler ve peptitlerdir (melanin %50?55, fosfolipaz %14, hialuronidaz %2?3, apamin %2?3, MBS?peptid v. s.) Arı zehirinin tıpta kullanma imkanları bu maddelerin bu derece etkin biyolojik aktivitesinden ileri gelmektedir~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100