31 Ekim 2004 Pazar 00:00
321 Okunma
Besin satın alırken bunları gözardı etmeyin
Besin değeri kayıpları, üretimden tüketime kadar her aşamada olabilmekte. Tüketici için bu aşama satın almada başlıyor. Bu nedenle, besinleri satın alırken tüketici olarak dikkat edilmesi gereken püf noktaları ortaya çıkartıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, besinleri satın almada dikkat edilecek noktaları araştırıldı. İşte besinlerde dikkat edilecek noktalar:

"Taze sebze ve meyveler; taze, gerçek şeklini koruyan, parlak, canlı renkli, olgun ve sağlam olanlar seçilmeli. Ucuz olduğu için, zedelenmiş, pörsümüş olanlar alınmamalı. Et, tavuk, balık ve et ürünlerinin damgalarına dikkat edilmeli. Önceden çekilmiş, beklemiş kıyma alınmamalı. Kırık, çatlak, kirli yumurtalar kesinlikle satın alınmamalı. Süt ve süt ürünlerinin pastörize edilmiş olanları alınmalı. Kuru besinler iyi saklanmış, böceklenmemiş, o yılın mahsulünden elde edilmiş, küflenmemiş ve kokusuz olmalı. Paketlenmiş besinlerin etiketleri kontrol edilmeli. Konserve kutularının kapakları şişkin, bombe~|~li olmamalı kutularda herhangi bir sızıntı ve paslanma belirtisi bulunmamalı ve mümkünse cam kavanozlarda olanlar tercih edilmeli."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100