Bu haber kez okundu.

Beyaz peynirin ucuzunu aramayın
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Akın, ülkemizde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin yeterince kontrol edilemediğini savundu. Gıda üreten işletmelerin doğrudan insan sağlığını etkilediğini, bunedenle üretimde kesinlikle hijyenik şartlara uyulması gerektiğini vurgulayan Akın, kontrolün yetersiz olması nedeniyle bazı firmaların adeta insan sağlığı ile oynadığını iddia etti. Akın, şunları söyledi: "Bıçakla kesildiğinde, gözle görülebilir şekilde ortaya çıkan delikler beyaz peynirin bozuk olduğunu gösterir. Delikler, peynire E.Coli gibi dışkı kaynaklı mikroorganizmaların bulaştığı anlamına gelir ki, bu mikroplar çok tehlikelidir. Peynir içinde fazla üremesi durumunda oldukça tehlikeli hastalıklara neden olabilir. Beyaz peynirdeki delikler fabrikanın temiz olmadığı, fabrika işçisinin ya damarketteki satış sorumlusunun ellerini yıkamadığı anlamına gelir." ~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100