Bu haber kez okundu.

C vitaminini sadece portakalda zannediyoruz
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Akbulut, kış aylarında gripten korunmak için genellikle narenciye ürünlerinin tüketildiğini kaydetti. Bunun en büyük nedeninin bu mevsimde narenciye ürünlerinin çok olmasından kaynaklandığını belirten Akbulut, birçok meyve ve sebzede portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini bulunduğunu anlattı. Bu sebzelerin tüketilmesi durumunda sadece gribe değil çok sayıda hastalığa karşı da korunmanın aktif olarak sağlanacağını ifade eden Akbulut, şunları söyledi: "Kivi, portakalın yaklaşık iki katı C vitamini içerir. Vitamin zenginliği açısından nadir bitkiler arasında yer alan kuşburnunun 100 gramında yaklaşık 2 kilo portakala eşdeğer C vitamini bulunur. Ve biber başta olmak üzere bir çok sebzenin de C vitamini değeri portakaldan fazladır." ~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100