Bu haber kez okundu.

Çiğ etten sakının
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çiler Akısu, İzmir'de bu yılın başında görülen trişinellozis hastalığının yeniden ortaya çıkma riskinin önüne geçmek için kaçak domuz eti ile mücadele etmek ve çiğ et tüketimini bırakmak gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Akısu, vatandaşların kesinlikle çiğ et yememesi gerektiğini, bu yılın başında trişinellozis hastalığının görülmesine rağmen hala çiğ etin sarma ve sandviçlerde kullanıldığını bildirdi. Çiğ et tüketiminin devam etmesi halinde ileride tenya hastalığınında ortaya çıkabileceğine işaret eden Prof. Dr. Akısu, "Sığırla geçen tenya çok tehlikeli olmasa da domuz etinden geçen tenya ciddi rahatsızlıklara yol açabilir" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Akısu, şu bilgiyi verdi: "Çiğ et tüketimi sürdüğü sürece bu tip salgınlar karşımıza çıkacaktır. Halk çiğ et yemekte ısrar ediyor. Bundan kesinlikle vazgeçilmesi gerekir. Yılbaşında trişinellozis olmuş bir öğrencide Mart ayında yeniden belirtiler ortaya çıkt~|~ı. Bu öğrenci iki aylık tedavinin ardından iyileşti." İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Albayrak da, şu an için İzmir'de trişinellozis hastasının olmadığını, ancak çiğ et tüketimininmutlaka terk edilmesi gerektiğini ifade etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100