Bu haber kez okundu.

Cilt güzelliğinin sırları
Uzmanlar, sivilceye iyi geldiği tespit edilen, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı bitkilerin bol miktarda antioksidan içeridiğini bildiriyor. Bu bitkilerin bir kısmında bol miktarda demir bulunduğunu ifade eden uzmanlar, yeterince demir almayan kadınların suratlarında kuyu renkli halkalar belirdiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, yeşil yapraklı bitkilerde bulunan minarellerden birisinin de çinko olduğunu vurgulayarak, sorunlu cilde sahip hastalar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, diyetlerine çinko eklendiğinde, 3 ayda yüzde 85'lik bir iyileşme olduğunun tespit edildiğini kaydediyor.

Su: Kurumuş bir cildin soluk ve gri göründüğünü belirten uzmanlar, buna en iyi gelen şeyin ise su olduğunu bildiriyor. Kırışıklıkların da bu şekilde daha az belli olduğunu ifade eden uzmanlar, bunun için her gün minimum 2 litre su içilmesini, eğer egzersiz yapılıyorsa, bu miktarın arttırılmasını öneriyor.

Brokoli: Uzmanlar, cildi esnek tutan brokolinin, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar açısından~|~ pek çok besinden daha zengin olduğunu, ayrıca kansere karşı etkili olan kimyasallar da içerdiğini kaydediyor.

Orman Meyveleri: Dut, böğürtlen, ahududu, çilek gibi orman meyvelerinin kırışıklıklara iyi geldiğini belirten uzmanlar, yaşlanmayı geciktirme konusunda ümit veren, polifenoller (bir tür antioksidan) içerdiklerini, ayrıca kısa zamanlı hafıza ve denge için de yararlı olduklarını belirtiyor.

Soya: Uzmanlar, sivilceyi önleyen soyanın, hangi formda olursa olsun tam bir cilt kurtarıcısı olduğuna dikkat çekiyor. İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar sebebiyle, akne oluşumunun önüne geçebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca soyada, yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunduğunu bildiriyor.

Havuç: Uzmanlar, havucun kırışıklığa iyi geldiğini, içeriğindeki beta karotenin, kuru cilt için birebir olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, bu maddenin, kayısı ve tatlı patates gibi diğer turuncu renkli sebze ve meyvelerde de bulunduğunu hatırlatıyor.

Yulaf: Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan yulafın ağır ağır pişirilerek hazırlanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yulafın içerdiği liflerin, vücut tarafından toksinleri filtre etmekte kullanıldığını, ayrıca B vitaminleri açısından da son derece zengin olduğunu kaydediyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100