15 Ekim 2006 Pazar 00:00
305 Okunma
Damak / Alaca Çorba
Malzemeler; ~|~

? 1 kahve fincanı mercimek,
? 1 su bardağı dövme,
? 1 kahve fincanı nohut,
? 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
? 4 orta boy soğan,
? 1 yemek kaşığı tarhın,
? 2 yemek kaşığı tereyağı,
? 3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze,
? 1 yemek kaşığı domates salçası,
? Tuz, Yeterince su. 
  
HAZIRLANIŞI
Nohut ile dövme bir gün önceden ıslatılır. Dövme ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir. Biraz piştikten sonra halka halka doğranmış soğanlar konur. Pişmesine yakın daha önceden haşlanmış kuru kırmızı biber eklenir içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızı biber ve kara biber dökülüp servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100