Bu haber kez okundu.

Dondurmayı kışın da rahatlıkla yiyebilirsiniz
Dondurmanın, halk arasında bilinenin tersine, yalnızca yaz aylarında tüketilmesi gereken bir besin olmadığı, kışın tüketildiğinde çocuklarda boğaz ağrısı veya soğuk algınlığına yol açmadığı belirtildi.

Uzman Diyetisyen Şeniz Ilgaz, dondurmanın yalnızca çocukların değil, her yaştaki insanların çok fazla sevdiği bir tatlı çeşidi olduğunu vurgulayarak, "Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlık kurallarına uygun hazırlanmış olmasıdır. Özellikle dondurmanın yapıldığı sütün pastörize olması ve hazırlanırken mikroorganizmalarla bulaşmanın önlenmesi gereklidir. Süt mikroorganizmalar için çok iyi bir ortamdır. Bu yüzden çok kolay bozulur ve sağlığa aykırı bir duruma gelir" uyarısında bulundu. Dondurmanın esas yapısını sütün oluşturduğunu ifade eden Ilgaz, "Bu sebeple, süttekine benzer oranda kalsiyum, fosfor, protein, riboflavin (B2), A vitamini ve diğer esansiyel besin öğelerini içerir. 100 gr sütlü dondurma, yaklaşık olarak 148 mg kalsiyum içerir. Çoc~|~uklar dondurma yiyerek, günlük kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayabilirler" dedi.

Ilgaz ayrıca, zayıflama diyeti uygulayanların belli miktarlarda dondurma yemelerinin sakıncası olmadığını da bildirdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100