13 Mayıs 2004 Perşembe 00:00
348 Okunma
Ekmekte bayatlama geciktirilecek
Hacettepe Üniversitesi'nin ekmekte bayatlamanın geciktirilmesi konulu araştırma tezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın desteğiyle uygulandı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksel, yaptığı açıklamada, ekmek israfını önlemek amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi. Prof. Dr Köksel, Hacettepe Üniversitesi'nin ekmekte bayatlamayı geciktirmek, bayatlama nedenleri, ekmeğin raf ömrünü uzatma konusundaki tezini Halk Ekmek Fabrikası'nın desteğiyle uygulama imkanı bulduklarını bildirdi. Türkiye'de her gün 100 milyon ekmek üretildiğini belirten Prof. Dr. Köksel, araştırmalara göre üretilen ekmeğin yüzde 10'unun çöpe atıldığını söyledi. Türkiye'nin bu nedenle trilyonlarca lira kayba uğradığına dikkati çeken Prof. Dr. Köksel, atılma nedenlerinin başındabayatlamanın geldiğini, Türk insanının bayat ekmek sevmediğini vurguladı.

İsraf azaltılacak

Prof. Dr. Köksel, "bayatlamayı geciktirerek israf aza~|~ltılabilir mi?" sorusundan hareket ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizle bayatlamayı geciktirme konusunda değişik formüller üzerinde çalıştık. Bu formüllerin bazılarının sonuç verdiğini gördük dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100