Bu haber kez okundu.

Fast-food şampiyonu ?döner'
Çoğunluğu memur bir grup çalışan üzerinde yapılan araştırmada, "fast food" türü gıda tüketenlerin yüzde 60.8'inin döneri tercih ettiği belirlendi. Doç. Dr. Nevin Şanlıer ile Araştırma Görevlisi Nurcan Yabancı, Ankara'da çalışanların "fast food tercih nedenleri, tüketim sıklıkları ve sosyal davranışlarını" konu alan bir araştırma gerçekleştirdiler. 18?50 yaşları arasındaki yüzde 62.5'i memur, yüzde 24.7'si işçi ve yüzde 12.8'i serbest meslek sahibi olan 105'i kadın toplam 222 çalışan kişiyle yapılan araştırmada elde edilen sonuçlardan derlenen bilgilere göre, katılımcıların yüzde 31.1'i "pratik olması" nedeniyle "fast food"u tercih ettiğini bildirdi.

Öncelikli neden mecburiyet

Diğer çalışanların yüzde 26.1'i ise "zorunluluk", yüzde 22.5'i "eve gidip yemek yiyememe", yüzde 20.3'ü de "kısa zamanda hazır olmasını" tercih nedeni olarak gösterdi. En çok "fast food" tüketilen öğün olarak öğle yemeği yüzde 61.7 ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 18.5 ile akşam, yüzde 12.6 ile de ara öğü~|~nler takip etti. Sabah kahvaltısında "fast food" türü gıdalarla beslenenlerin oranı ise yüzde 7.2 çıktı. Tercih edilen besin dağılımında ise yüzde 60.8 ile döner ilk sırayı alırken, bunu sırasıyla hamburger, lahmacun, pizza, köfte ekmek, patates kızartması, pide, tost, soğuk sandviç, poğaça, sosisli sandviç gibi gıdalar takip etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100