Bu haber kez okundu.

Fazla şeker hasta ediyor
Çok fazla şeker kullanımının bağışıklık sistemini tehlikeye soktuğu bildirildi. Beslenme uzmanları 2 şişe gazozda yaklaşık 20?24 çay kaşığı şeker bulunduğunu belirterek, bu oranın akyuvar hücrelerinin etkisini yüzde 92 oranında azalttığını ifade etti

Bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan akyuvar hücreleri fazla şekerden olumsuz yönde etkileniyor. Besin uzmanlarına göre her gün alınan yüksek miktarda şeker şeker hastalığına ve kronik yorgunluğa neden olabiliyor. Uzmanlar, "Eğer işlenmemiş besinler alıyorsanız, o zaman düşündüğünüzden ve almanız gerekenden daha fazla şeker alıyorsunuz demektir" uyarısında bulundular. Günde 5 çay kaşığı şeker kullanılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şeker kullanımının artması ile birlikte şekerin neden olduğu hastalıkların da arttığını kaydettiler. Yaklaşık 15?20 yıl devamlı olarak rafine şeker ve abur cubur yiyeceklerin tüketilmesi ile diyabet gibi kronik rahatsızlıkların ortaya çıktığının düşünüldüğünü anlatan besin uzmanları, "İstatislikl~|~er günde 26 çay kaşığından fazla şeker alınmasının kronik rahatsızlığa yakalanma riskini de önemli ölçüde arttırdığı söyleniyor" diye konuştu.

Suni şeker zararlı

Früktozün meyve ve sebze gibi doğal besinlerde çok az bulunduğu için bir çok kişinin früktozun sükrozdan daha yararlı olduğunu düşündüğünü belirten uzmanlar, şunları kaydetti: "Hazır yiyeceklerde kullanılan früktoz ise beyaz şeker kadar rafine haldedir. Früktoz tıpkı beyaz şeker gibi vücudu etkiler. Asla doğal şekerden suni şekere geçilmemelidir. Yapay tatlandırıcılar sağlıklı değildir. Özellikle aspartam üzerinde çeşitli şüphelerin bulunması ile beraber, zararlı olduğunu gösteren kanıtlar henüz ortaya çıkmamakla beraber, ufak çaplı araştırmalar ve doktorların deneyimi ile birlikte aspartam doğum hataları, başağrısı, beyin tümörleri ve bazı psikolojik bozukluklar arasında bir bağ olabileceğini gösterdi. Aspartam sentetik bir maddedir. Amino asitlerin doğala en yakın sentezidir. Üç bileşeni vardır. Petrol türevi bir bileşik olan sakarinin kendisi kristal yapısında beyaz bir tozdur ve 1879'dan beri kullanılmaktadır."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100