31 Ekim 2003 Cuma 00:00
162 Okunma
Güçlü bir kalp için...
Karadeniz Bölgesi'nde sık görülen kalp hastalığının, fındık yağı ile en aza indirilebileceği açıklandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu ile İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muazzez Garibağaoğlu tarafından hazırlanan ve Gıda 2000 Dergisi'nde yayınlanan yazıda, fındık yağının Karadeniz Bölgesi'ndeki kalp hastalıklarını büyük oranda azaltabileceği kaydediliyor. Günümüzde sağlıklı beslenmenin temel özelliğinin, doymuş yağ ve kırmızı etten düşük tahıllar, kuru baklagiller, sebze ve meyvelerde yüksek ve görünür yağ olarak zeytinyağı ya da fındık yağının kullanılması olduğu belirtilen yazıda, "Fındık yağı, hastalıkların riskini azaltmaktadır" deniliyor. Yazıda ayrıca, fındık yağının bölgede sık görülen kalp hastalığını önleyebileceğine de dikkat çekilerek, "Fındık yağının günlük beslenmede kullanılması ve bu yağın katı yağların yerini almasıyla Karadeniz'de yüksek olan koroner kalp~|~ hastalığı oranını azaltacaktır" ifadeleri kullanılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100