Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Bademli erikli kek

Malzemesi (7-8 kişilik)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı badem

8-10 adet siyah erik

175 gram margarin

4 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Yarım su bardağı tozşekeri, kalın tabanlı bir tavaya alıp çok kısık ateş üzerinde, sürekli karıştırarak karamelize edin. Kare bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayıp, biraz da yağlayın. Karameli kalıbın içine dökün. Bademleri sıcak suda bir süre bekletip, yumuşadıktan sonra kabuklarını soyun. İkiye bölüp karamelin üzerine yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Bademlerin üzerine sıralayın. Kalan yarım su bardağı tozşekeri, margarini ve yumurtayı beraber çırpın. Kabartma tozunu ve son olarak da unu ekleyip, karıştırın. Hamuru eriklerin üzerine dökün. 175 derece fırında pişirin. Üzeri kabuk gibi sertleşmeye başladığında fırın açıp, keke bıçakla çizikler atın. Kapatıp pişirmeye devam edin. İyice piştiğinde çıkarıp bir tabağa ters çevirin. Ilıkken servis yapın.~|~
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100