Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Çin böreği Malzemesi

*300gr. un

*Yarım çay kaşığı tuz

*2 bardak su

*500 gr. soya filizi

*100 gr. ince kıyılmış havuç

*100 gr. ince kıyılmış kuru mantar

*200 gr. dana kıyması

*1 çay kaşığı tuz

*1 çay kaşığı şeker

*Yarım bardak sıvı yağ

Hazırlanışı:

Un, tuz ve suyu boza kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Teflon tavayı çok az yağ ile yağlayın, elde ettiğiniz boza kıvamındaki malzemeyi ince bir krep elde edecek şekilde, tavanın içine döküp yayarak, hafif ateşte pişirin. İçinin hazırlanması için derin bir tavaya su ile yağ koyun ve kıymayı ekleyerek pişirin. Sonra diğer malzemeleri ilave edin ve bir dakika daha pişirin. Pişen malzemeyi bir süzgece koyup süzün. Soğuması için bir kenarda bekletin. Karışımı soğuduktan sonra kreplere koyup sarın ve derin bir tavada, kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartın.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100