Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Tepsi Kebabı

Malzemesi (2-4 kişilik)

Yarım demet taze soğan / 2 ? 3 adet sivri biber / 1 adet orta boy domates / 1 demet maydonuz / Yarım kg. yağlı koyun kıyması

1 tatlı kaşığı kimyon / 1 tatlı kaşığı köfte baharatı / 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz. Üzerine: 4 adet sivri biber / 2 adet orta boy domates / 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ.

Hazırlanışı

Taze soğan, maydanoz ve sivribiberleri çok ince, domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hepsini koyun kıymasına katalım. Üzerine kimyonu, köfte baharatını, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım. Tepsiye 2 eşit parçaya bölünmüş, servis tabağı büyüklüğündeki yağlı kağıtları serelim. Kıymalı malzemeyi yağlı kağıtlara pay ederek yarım cm kalınlıkta yayalım. Harcın üzerine ise sivri biberleri yerleştirelim. Ardından dörde kesilmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Sıvıyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Soğumadan servis yapalım.~|~
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100