Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Damat dolması

Malzemesi (6 kişilik)

1 kg kabak / 3 adet soğan / 500 gr. kıyma

1 su bardağı dövülmüş ceviz / 1'er çay kaşığı karabiber, yenibahar

Yarım demet dereotu, tuz / Sosu için: 1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı / 1 çorba kaşığı salça / 1,5 su bardağı su

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı

Kabakları kazıyıp, yıkayın. Uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini çıkarın. İyice oyun. Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ile birlikte (etin yağıyla) kavurun. Kıyma suyunu çekince ateşten alın. Kabakları sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fırın tepsisine dizin. Kavurduğunuz kıymaya, tuz, karabiber, yenibahar, ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp kabakların içine doldurun. Ayrı bir yerde tereyağı, un ve salçayı kavurun. Suyu ilave edip, sos yapın. Kabakların üzerine gelmeyecek şekilde tepsiye dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla servis yapın.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100