Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Zeytinyağlı taze fasulye

Malzemesi

1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)

200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)

200 g konkase domates

1 çay k. toz şeker

125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı

(2 su bardağı) su

Hazırlanışı:

Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin.

Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin.

Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp, suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre, zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100