Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Acıbadem tatlısı

Malzemeler:

(6 Kişilik)

1 çorba kaşığı tereyağ (ya da margarin)

2 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker

yarım çubuk vanilya, 200 gr acıbadem bisküvisi, yarım limon, 3 yumurta

Yapılışı:

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın. Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18?20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.~|~
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100