Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Pekmezli helva

Malzemesi

1 paketten biraz az / margarin

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 su bardağı un / 2,5 su bardağı pekmez

1 su bardağı tozşeker

Yarım bardak su

2 çorba kaşığı tahin / Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı

Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15?20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100