Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Patates püresi

Malzemesi:

600 g patates (kabukları soyulup iri parçalar

halinde doğranmış)

100 ml (2/5 su bardağı) süt

3 çorba kaşığı margarin

5 çorba k. kaşar peynir rendesi

tercihen beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber

1 çorba k. tuz

Hazırlanışı

Patatesleri bir tencereye koyun üzerine, birkaç parmak aşacak biçimde, içine bir çorba kaşığı tuz eklenmiş soğuk suya katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp patatesleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, haşlayın. Bu sürenin sonunda haşlanmış patatesleri bir kevgirden geçirerek süzdürün. Haşlanmış patatesleri temiz bir tencereye aktarın. Sütü, margarini peyniri ve biberi katıp, patates ezeceği ya da tahta bir kaşıkla karıştırarak kremsi bir kıvama getirin.~|~
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.