Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Güllü sarma

MALZEMELER

*2 su bardağı hafif haşlanmış pirinç

* 1 su bardağı ince doğranmış mantar

* 1 baş büyük soğan * 250 gr. kıyma * 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 500 gr. hazır yufka

* 1 adet yumurta * 2 diş sarmısak

* 2 çorba kaşığı soyayağı * 1/2 limon * 2 yaprak taze nane * 1 çorba kaşığı sumak

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya 2 çorba kaşığı soyayağını koyup kızdırın. Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, sarmısak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun. İçine bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyup gül şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına dizin. Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika fırınlayın. Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100