Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Ekmek Suflesi

MALZEMESI :

4 adet soğan

1 demet maydanoz

1 su bardağı süt / 3.5 çorba kaşığı tereyağ

12 dilim ufak bayat ekmek

250 gr taze çiftlik mantarı

1 kahve kaşığı pul kırmızı biber

2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi / tuz

HAZIRLANIŞI :

Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın. Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu karışımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5?10 dakika pişirin. Sıcak ~|~olarak servis yapın.
Anahtar Kelimeler:
halil ibrahim sofrası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.