Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Muhallebi poğaça

MALZEMELER

3,5 su bardağı un

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

250 gr yağ

Kreması :

1,5 su bardağı süt

6 çorba kaşığı toz şeker

1 yumurta sarısı

2,5 çorba kaşığı un

Vanilya

HAZIRLANIŞI

Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir. Diğer malzemeler eritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100