Bu haber kez okundu.

Halil İbrahim Sofrası
Toyga çorbası

MALZEMELER (6 kişilik )

* 1/3 su bardağı nohut * Yarım bardak dövme

* 5 bardak su * 3 çorba kaşığı un

* 1.5 bardak yoğurt * 4 çorba kaşığı tereyağı

* 1 çorba kaşığı nane * Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin.

Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100